Adli Yıl Törenle Başladı

Adli Yıl Törenle Başladı

Nazilli'de, adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. 2015-2016 Adli yılın açılışı dolayısıyla Nazilli Adalet Sarayı önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törende Atatürk Anıtına Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Baro Temsilciliği tarafından çelenk konulurken, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından adli yılın açılışı sona erdi. Adli Yıl açılış törenine Cumhuriyet Başsavcı vekili Fatih Öztürk, Aydın Barosu Nazilli Temsilcisi, Ağır Ceza Reisleri, Savcılar, Hakimler, avukatlar, adliye personeli katıldı. Başsavcı vekili Öztürk ve Baro Temsilcisi Atatürk Anıtı’na çelenk koymalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

TERÖRÜ LANETLEDİ

Milli birlik ve beraberliğe vurgu yapan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Öztürk “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan şiddet ve terör olayların nedeniyle beklide biraz buruk bir heyecan içerisinde yeni bir adli yıla giriyoruz. Bu vesile ile aramızdan ayrılarak hakkın rahmetine kavuşan yargı mensuplarına ve son zamanlarda sayıları giderek artan aziz vatan şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimizin acılarını paylaşıyorum. Milli birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü terörü, sinsice destekçilerini bir kez daha buradan lanetliyoruz. 2015 kararnamesiyle aramızdan ayrılanlar olduğu gibi, yeni katılanlar meslektaşlarımızda oldu. Yeni gelen giden herkese yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“MUTLULUK SADECE ADALETTEN DOĞABİLİR”

Bugün adli yıl açılışını kutladığımız gibi, dünya barış gününü de kutluyoruz. 1 Eylül Dünya Barış günün de maalesef ülkemizde şiddet ve terör olayları hortlamış olup, her gün gencecik çiçeklerimiz solmakta evlere ateşler düşmektedir. Dünyanın bazı bölgelerinde de savaş, acı ve gözyaşı eksik olmamaktadır. Temenni odur ki yeni adli yılın ülkemizde, bölgemizde, bütün dünyada huzur, güven ve barış içerisinde geçmesini, akan kanların durmasını diliyorum. Tüm yargı camiası olarak da üzerimize düşen görevi hukuk ve adalet anlayışı içerisinde sonuna kadar yapacağımıza eminim. Terör şiddet gözyaşı ve acının olduğu bir zamanda kelimeler aciz kalmaktadır. ‘Benim ülkem dünyadır, benim vatandaşlarım tüm insanlardır’ adalet sadece hakikatten, mutluluk sadece adaletten doğabilir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TİMUÇİN KILIÇ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.