Adnan Menderes, 14 Mayıs’ta Anıldı

Adnan Menderes, 14 Mayıs’ta Anıldı

Demokrasi şehidi merhum Başbakan Adnan Menderes, 14 Mayıs 1950’nin yıldönümünde Adnan Menderes Demokrasi Platformu ile Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği özel programla anıldı.

Sefaköy Kültür Merkezinde önce "Fotoğraflarla Adnan Menderes" sergisi açıldı. Kokteyli takiben Admender tarafından hazırlanan "Menderes’ten Erdoğan’a Milli İrade ve Demokrasi Mücadelesi" Belgeseli izlendi. Ak Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’ın konuyla ilgili verdiği konferanstan sonra, Üstad Necip Fazıl’ın Menderes için yazdığı "O Zeybek" şiiri seslendirildi. Programın sonunda "Demokrasi Çınarı" plaketleri sahiplerine takdim edilerek konuklara Adnan Menderes Demokrasi Platformu dergisinin son sayısı armağan edildi.

“14 MAYIS BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Bugün çok önemli bir tarih yıl dönümümde bulunuyoruz. Rahmetli demokrasi şehidimiz Adnan Menderes 14 Mayıs’ın her zaman kendisinden sonrada anılmasını istemiştir’’ diye konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, ‘’14 Mayıs’ın önemi 19 Mayıs 1950’de Türkiye çok partili demokratik bir sisteme geçti bir demokrasi devrimi gerçekleşti ve artık ’’Yeter Söz Milletindir’’ diyerek millet iktidara geldi. Milli irade Türkiye’yi yönetmeye başladı. İşte o yüzden de 14 Mayıs 1950 bu kadar önemlidir ve bu kadar anılmaya değerdir’’ dedi.

“RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise ’’Adnan Menderes’in bir demokrasi şehidi olduğunu çok iyi biliyoruz. Rabbim mekanını cennet etsin. Mutlaka hepimiz gibi onunda kusurları hataları günahları olabilir ancak biz kendisinin bir mümin olduğuna dinini, diyanetini peygamberini seven bir başbakan olduğuna inanıyoruz. Çünkü ortaya koymuş olduğu o mücadele bugün ülkemize bir rahmet yağmuru olarak dört bir yana saçılıyor. Bu belki tek başına basit gibi gözükebilir ama ezanlarımızın korunmasının ülkemizde aslında namusumuzu korumak gibi bir şey olduğunu da lütfen unutmayalım. Kendisini de rahmetle, şükranla, minnetle bir kez daha anıyorum’’ diye konuştu.

"14 MAYIS 1950 AK DEVRİMDİR"

Adnan Menderes Demokrasi Platformu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır ise " ’Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması’ prensibi bundan 65 yıl önce 14 Mayıs 1950’de sandıktan, milletin hür iradesiyle kansız kavgasız bir şekilde hayata geçirilmiştir. Bu demokrat şahlanış Milli Mücadeleden sonra yaşanmış en muhteşem halk hareketinin siyasi zemini ve adıdır. Bir Ak devrimdir. Demokrasinin doğum günüdür. Bugün yeni kuşaklarımıza Menderes-Erdoğan çizgisinin çok iyi anlatılması zarureti vardır. Ulu Hakan’a, Gazi’ye, Menderes’e yapılanların bugün de Erdoğan’a yapılmak istendiği hepimizin malumudur. Fakat ustalık dönemini yaşayan milletimiz bu çetelere eyvallah etmiyor, etmeyecektir. Aziz Milletimiz her zeminde Menderes’lerin hatırasını yaşatan geleneğe destek vermeye devam edecektir" şeklinde konuştu.Sergi sonunda Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Bayındır, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’a ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek plaket verdi. Karadeniz ise Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’a çiçek takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.