ADÜ 20. Kültür Sanat Festivali Başladı

ADÜ 20. Kültür Sanat Festivali Başladı

Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) geleneksel hale gelen ADÜ 20. Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.

20. Kültür ve Sanat Festivali açılışı, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Rektörlük Tören Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra ADÜ protokolü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, çok kapsamlı olduğunu söylediği festivale herkesi davet etti. Ayrıca çeşitli organizasyonlar ve lunapark da olacak. Festivalin ADÜ için en geniş program olduğunu belirten Rektör Bircan, "ADÜ’nün adına yakışan bir festival olacak. Festival için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir program olmuş. ADÜ tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı bir program olduğunu söylüyorlar, inşallah sonucu da güzel olur. ADÜ’de bize emanet edilen öğrencilerimizin sadece akademik olarak değil, kültür olarak, erdemli ve özgür bireyler olarak yetişmeleri bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Benim temel düşüncem ve temel felsefem şudur, biz kendi evlatlarımızı gönderebileceğimiz birimler, fakülteler ve yüksekokullar oluşturmak hedefindeyiz. Biz öğrencilerimizi, kendi evlatlarımız gibi görüyoruz. Bunu anne ve babaların çok iyi bilmelerini istiyorum" dedi.

ADÜ’nün Aydın ve ilçelerinde 43 bin öğrencisi, 2 bin akademik ve 2 bin idari personeliyle çok büyük bir aile olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bircan, "Biz ADÜ ailesi olarak Aydın’ın aklı olmaya devam edeceğiz. Entelektüel birikimimizi kente aktarmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın konuşmasının ardından, BESYO öğrencilerinin modern dans, Aydın MYO öğrencilerinin halk oyunları ve BESYO öğrencilerinin Jimnastik gösterileri ilgi ile izlendi. Gösterilerin ardından Rektör Bircan, ADÜ Resim Topluluğu’nun düzenlediği resim sergisini gezdi. Bircan, öğrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.

ADÜ Merkez Kampüsü’nde 12 Mayıs 2015’e kadar devam edecek festivalde gerçekleştirilecek çok sayıda farklı etkinliğin yanı sıra Kolpa, Feridun Düzağaç, Haluk Levent ve Kurtalan Ekspres, Ayshe, Mustafa Ceceli ve Manga gibi birçok sanatçı ve grup konser verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.