ADÜ Atça MYO öğrencileri 'Kadına Şiddete Hayır' dedi

ADÜ Atça MYO öğrencileri 'Kadına Şiddete Hayır' dedi

Atça MYO /GRUP VİRAL öğrencileri kadına şiddeti önlemek ve sadece diplomasız ,alt kesimden genç yaşta evlendirilen kadınların şiddet görmediğine dikkat çekmek için bir proje oluşturdu.

SAİDE ÖZTÜRK - Türkiye’de kadına şiddetle mücadelede ATÇA MYO –Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri bir etkinlik gerçekleştirdi.Sultanhisar Ziraat Odası ve Atça MYO öğrencileri tarafından gerçekleştirilen projede Viral Grubu öğrencileri büyük rol üstlendiler.Türkiye’de çok fazla görülen ve durduralamayan kadına şiddete çözüm üretmek amacıyla bir proje oluşturdular.

Yapılan proje kapsamında Nazilli Belediye meydanında ,her meslekten bir kadını şiddet görmüş kadın şeklinde makyajlayarak kadına şiddetin bütün sosyal alanlarda ve her meslek grubunda olabileceği mesajı verdiler.Hazırlamış oldukları ‘’İlk değilsin,son olabilirsin’’ pankartı ile Türk kadınına cesaretli olması konusunda telkinde bulundular. Üstlerindeki ‘KADINA  ŞİDDETE HAYIR’’ temalı  tişörtler ile Nazilli’de broşür dağıtarak ve Nazilli Belediye meydanında bir sunum hazırlayarak  Türk kadınının bilinçlenmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söylediler.

ATÇA MYO – VİRAL ÖĞRENCİ GRUBU SÖZCÜSÜ-  YİĞİT  SERT:

‘’Ülkemizde gerek dizilerden ,gerekse medya kuruluşlarına yansıyan haberlerden dolayı insanlarımzda şöyle bir algı oluştu. Kadına şiddet sadece alt kesimde,genç yaşta evlendirilenlerde yada maddi gücü yetersiz ekonomide özgür olmayan kadınlarda uygulanıyor algısı oluştu. Biz bu algıyı kırmak istedik.

Kadına şiddetin her türlü akademik kariyer yaptığında veya bir kadının maddi veya sosyal anlamda ne kadar güçlü olursa olsun bir gün bu şiddetin kurbanı olabileceğini yansıtmak istedik,yani insanlardaki bu algıyı değiştirmek istedik açıkçası. Doktor ,polis,öğretmen,akademisyen,avukatlar  vs. bunların hepsi eğer bugün değilse yarın bu şiddetin kurbanı olabilir,bunun hiçbir garantisi yok.Bizler de bunun için bir farkındalık yaratmak istedik.

Milletvekillerimiz de bu etkinliğimize katıldı. Ben kendim ve grubum adına Sultanhisar Ziraat Odası’na,Sultanhisar Ziraat Odası başkanı Bilal Tarhan beye çok teşekkür ediyorum.Bizlere gerçekten çok büyük bir destek verdi,çok büyük katkıda bulundu.Bu etkinliği bugün bu kadar büyük çaplı yapabiliyorsak tamamen Bilal beyin sayesindedir.’’ifadelerini kullandı.

SULTANHİSAR ZİRAAT ODASI BAŞKANI –BİLAL TARHAN:

‘’Atça MYO  Halkla İlişkiler Bölümünün bu sene düzenlediği ‘Kadına Şiddete Hayır’ programına bizde Sultanhisar Ziraat Odası olarak destek olduk.

Çünkü şiddet gören kadınların diploması yoktur,mevkiisi yoktur,makamı yoktur düşüncesiyle kadınlarımıza destek amacıyla Ziraat Odası’na kayıtlı bütün çiftçilerimiz adına destek olmaya karar verdik.Burda sadece şiddet gören kadının makamı mevkiisi yoktur değil,aynı zamanda şiddet gösteren erkeğin de diploması olmadığına inanıyoruz.İnşallah sesimiz burdan bütün dünyaya duyulur ve bu şiddette son bulur.Kendinden güçsüz olanlara şiddet uygulayanların şiddetine bir son vermek gerekir.Şiddet sadece fiziksel değil ,sözlü de olabilir.Tamamen hoşgürü içinde geçen bir dünya olması dileği ile.’’ dedi.

GRUP VİRAL ÜYELERİ : 

YİĞİT SERT

HAKAN ÖNAL

YUSUF NAS

GAMZE TIRPAN

TUĞÇE ÖZTORBAL

ŞEYMA AKYOL

whatsapp-image-2018-05-26-at-13.41.42.jpeg

whatsapp-image-2018-05-26-at-13.41.42-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.