ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Açıldı

ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulu açılış ve devir teslim töreni büyük bir katımla gerçekleşti.

Törene; Vali Yardımcısı Halil Canavar, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Belge, ve Prof. Dr. Mustafa Çetin ADÜ Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri, bağışlarıyla okulun yapılmasını sağlayan hayırseverler ve çok sayıda davetli katıldı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından misafirler Davutlar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisini izledi ve akabinde konuşmalar gerçekleşti.

“BU OKUL KARARLILIĞIN VE ÇABANIN ESERİDİR”

Açılış konuşmasını yapan Davutlar Yüksek Öğrenim Derneği Başkanı Ertan Budak, “Derneğimiz başından beri sürecin takipçisi olmuş Üniversite ile Belediye arasında gerekli koordinasyonu sağlamıştır. Bunun sonucunda valiliğimizin de desteğiyle ortaya güzel bir eser çıktığını düşünüyoruz. Bu okul kararlılığın ve çabanın eseridir. Burayı, Adnan Menderes Üniversitesi’nin en gözde okullarından biri yapmak istiyoruz. Derneğimizin kuruluşundaki temel hedef Davutlar’daki üniversiteye giden öğrenci sayısını arttırmaktır. Bugün büyük çabalar sonucunda üniversiteyi Davutlar’a getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız bu okulun, Davutlar’da kalıcı olmasını sağlamak, beldeye ekonomik ve kültürel katkısını üst düzeye taşımak olacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“OKULUMUZ KALİTELİ EĞİTİMDE SES GETİREN DÜZEYE ULAŞACAKTIR”

Hayırseverler adına konuşma yapan Serhat Gürkan da, “Burada hepimiz önemli bir tanıklığa geldik. İnanıyorum ki hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bitirilen okulumuzun öğrencileri Türkiye’deki ve dünyadaki otellerde saygın bir kariyer sahibi olacaktır. Akademik kadronun üstün çalışma gayreti, çağdaş eğitim öğretim ortamı ile okulumuzun kaliteli eğitimde ses getiren düzeye ulaşacağına inancım sonsuzdur” dedi.

“İDEALİMİZE BUGÜN KAVUŞTUK”

Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal büyük mutluluk içerisinde olduğunu dile getirerek, “ 2004 yılında ilk göreve başladığım andan itibaren, idealimde Davutlar’a Meslek Yüksekokulu kazandırmak vardı. Şükürler olsun ki idealimize bugün kavuştuk” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

“ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATTIK”

Göreve geldikleri günden beri ADÜ’de önemli değişikliklere imza atarak ADÜ’nün adını dünyaya tanıttıklarını ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “Hayırsever bağışları, Üniversitemiz, Davutlar Belediyesi, Davutlar Yüksek Öğrenim Derneği’nin çabalarıyla hizmete açılan Davutlar Meslek Yüksekokulu’nda; Aşçılık, Turizm Otel İşletmeciliği, Deniz Liman İşletmeciliği ve Yat Kaptanlığı olmak üzere 4 bölüm bulunacak. Başlangıç itibari ile Aşçılık ve Yat Kaptanlığı Bölümlerine 50’şer, Turizm Otel İşletmeciliği ve Deniz Liman İşletmeciliği Bölümlerine ise 100’er öğrenci alımı planlanmaktadır. 2010 yılından bu yana Üniversitemizde önemli gelişmelere imza attık. Göreve başladığımız da fakülte sayımız 6 iken şu anda, temelini attığımız Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kuşadası Denizcilik Fakültesi, Nazilli Güzel Sanatlar Fakültesi ve Aydın İslami Bilimler Fakültesi’nin yapılandırmalarıyla fakülte sayımız 16’ya çıktı. Son 4 fakültemiz ise yapılanma aşamasında” dedi. Birincioğlu konuşmasını, ADÜ’nün gelişmesi hakkında bilgi vererek ve Davutlar Meslek Yüksekokulunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

“BU DEĞERLİ MÜESSESE İLİMİZE VE ÜLKEMİZE BÜYÜK HİZMETLER VERECEKTİR”

Aydın Vali V. Halil Canavar , “ İnanıyorum ki bu değerli müessese hem Davutlara hem ilçemize hem ilimize hem de ülkemize büyük hizmetler verecektir. Bu hizmetler sayesinde turizm imkanlarıyla öne çıkan gerek Davutlar gerekse Kuşadası ilçemizin daha farklı yönleriyle ilimizin ve ülkemizin gündemine girme şansı ortaya çıkacaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından, emeği geçen hayırseverlere ADÜ ve Davutlar Belediye Başkanlığı adına plaket takdimi gerçekleşti. Protokol Üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ve okulun gezilmesiyle program sona erdi.

ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.