ADÜ İİBF'DE KORONA’DAN SONRA  DERSLER BU ŞEKİLDE İŞLENİYOR

ADÜ İİBF'DE KORONA’DAN SONRA DERSLER BU ŞEKİLDE İŞLENİYOR

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ADÜZEM Uzaktan Eğitim Portalı üzerinden eğitimlerine başladı.

GÜNAY PABUŞÇU-Yeni tip koronavirüs (Covid-19) dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan, sağlıklı yürütülebilmesi için 18 Mart'taki Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uzaktan eğitim öğretim hayatına geçilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ADÜZEM Uzaktan Eğitim Portalı üzerinden eğitimlerine başladı.


“EVDE KAL ADÜ’DE UZAKTAN EĞİTİM AL”
ADÜZEM'in  "Evde Kal ADÜ’de Uzaktan Eğitim Al" kapsamında başlattığı eğitimlere, öğrenciler evlerinden katılıyor. Öğretim üyelerinin tüm öğrencileri aynı anda görebildiği portalda, öğrenciler de sesli olarak ve mesaj yoluyla soru ve cevaplarını hocalarına aktarıyor.


“KARŞILIKLI KONUŞMAYA İMKAN VEREN BİR SİSTEM”
ADÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ADÜZEM üzerinden program dahilinde il ders olarak “Yerel Yönetimler” dersini  Yrd. Doç. Dr. Osman Nacak anlatımıyla işledi. Uzaktan eğitim sisteminin karşılıklı konuşmaya imkan veren bir sistem olduğunu söyleyen Nacak öğrencilerin sesli soru sormalarını istedi.  Nacak, “Bir bilgisayar ekranından tek taraflı ders anlatmak zor. Sorularınızı sesli olarak sorun, katılım sağlayın, dersten keyif alalım” ifadelerini kullandı.

4d31d1e0-e3e7-4109-be18-853cd880d8ec.jpeg

“SOSYAL HESAPLARIMIZI TAKİP EDİN”
Yrd. Doç. Dr. Osman Nacak interaktif ders eğitimin sonunda öğrencilere ödev verdi. Bir öğrencinin vize ve final sınavlarımızı bu portal üzerinden mi  gerçekleştireceğiz sorusuna yanıt veren Nacak, “Yüksek Öğretim Kurumu’ndan ve elektroniğimizden gelen bilgiler doğrultusunda sizleri bilgilendireceğiz. Üniversitemizin, fakültemizin sosyal medyaları her gün takip edin, bu konu ile bilgilendirmeyi o hesaplar üzerinden  sizlerle paylaşacağız” dedi.
Nacak, ayrıca uzaktan eğitim dersleri bittiğinde sistemin bütün halde tüm videoyu kaydettiğini  ve öğrencilerin tekrar izlemesine olanak sağladığını belirtti.

0ea3dee1-0fab-41c5-9cdd-2ec7b978ca8f.jpeg

9716e187-92d9-4cbb-a616-e76a11bce4db.jpeg

3570ab71-1b21-404f-8590-99e535129900.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.