ADÜ ile ilgili önemli gelişme

ADÜ ile ilgili önemli gelişme

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikte, Merkezin amaçları şu şekilde sıralandı:

Çok çeşitli araştırma yöntemleri kullanarak Aydın şehrinin ve Üniversitenin bölgesel, ulusal ve küresel rekabette mukayeseli üstünlük kazandıracak alanlarını tespit edip süreli yayınlar ve medya yoluyla deklare etmek.

Araştırmalar, bilimsel yayınlar ve projeler ışığında sadece stratejik tavsiyeler değil Ar-Ge çalışmalarını özendirmek, teşvik etmek ve sonuçlarının ürünleştirilmesi için bilimsel etkinlikler, yarışmalar ve hızlandırıcı girişimci etkinlikleri düzenlemek.

Merkeze bağlı özel bir izci ekip kurarak Aydın’da ve bölgede gerçekleşen yarışmalarda veya medya gösterimlerinde yetenekli proje sahiplerine ulaşmak, bunları desteklemek ve girişimcilerle buluşturan menajerliksistemini oluşturmak.

Ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve millî güvenlik hedefleri doğrultusunda insan kaynağı ve diğer tüm kaynakların geliştirilmesine yönelik eğitimler gerçekleştirmek ve araştırma destek programları için yönlendirici hizmetlerde bulunmak.

Araştırma altyapılarıyla ilgili genel strateji çalışmaları yapmak ve medya çalışmalarıyla bu stratejilerin gerçekleştirilmesi için gerekli olan lobi hareketini başlatmak.

İnternet ortamının ekonomik, ticarî ve sosyal hayat ile bilim, eğitim ve kültür alanında etkin, yaygın, kolay erişilebilir olarak kullanımı teşvik edecek politika ve strateji önerileri hazırlamak.

Merkezin kuruluş amacına ve Yükseköğretim Kanununun amaç ve ilkelerine uygun diğer çalışmaları yapmak.

YAPAY ZEKA ALANINDAKİ

GELİŞMELERİ DE ARAŞTIRACAK

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin faaliyet alanları ise şöyle:

Üniversitenin, Aydın şehrinin ve bölgenin ekonomik kalkınma, sosyal gelişim ve millî güvenlik hedefleri doğrultusunda attığı Ar-Ge, patent, faydalı model ve girişimcilik faaliyetlerini takip etmek, araştırmak, süreli yayınlarla farkındalığını arttırmak ve desteklemek.

Üniversitenin iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirdiği güçlü misyonunu vurgulayan ve sürdürülebilirliği destekleyen Ar-Ge faaliyetleri yürütmek.

Üniversitenin sıfır atık entegrasyonu, altyapı gereksinimleri, uyumlaştırma süreçleri ve süreç yönetimini ölçümlemek, kontrol etmek, yönetmek için büyük veri temelli Ar-Ge çalışmaları yapmak.

Üniversitelerde e-Devlet sistemi altyapısının entegrasyonu ve sıfır bürokrasi projesi için yazılım ve donanım temelli çözümler ve Ar-Ge faaliyetleri yürütmek.

Eğitimde güncel dijital dönüşüm gelişmelerini araştırmak, Üniversitede uygulama ortamları hazırlamak, eğitimler vermek ve Ar-Ge faaliyetleriyle geliştirmek.

Acil durum, afet yönetimi ve sınır güvenliği başta olmak üzere insansız hava araçlarının kullanım alanlarıyla ilgili araştırmalar yapmak, uygulama ortamları oluşturmak, eğitimler gerçekleştirmek ve Ar-Ge faaliyetleri oluşturmak.

Endüstri 4.0 kavramı ışığında otonom robotlar, bulut bilişim, büyük veri ve yapay zekâ alanında gelişmeleri araştırmak, uygulama ortamları oluşturmak, süreli yayınlarla farkındalığı arttırmak, eğitim faaliyetleri düzenlemek ve Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmek.

İHTİYACA GÖRE REKTÖR

PERSONEL GÖREVLENDİRECEK

Yönetmeliğe göre Merkez’in yönetim organları müdür, yönetim kururlu ve danışma kurulundan oluşacak. Merkezin akademik, teknik, uzman ve idari personel ihtiyacı, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilecek personel ile karşılanacak. Merkezin harcama yetkilisi rektör olacak ve rektör bu yetkisini müdüre devredebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.