ADÜ Nazilli İİBF 1250 Öğrencisini Törenle Uğurladı

ADÜ Nazilli İİBF 1250 Öğrencisini Törenle Uğurladı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda bin 250 öğrencisini törenle mezuniyete uğurladı.

ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ADÜ İsabeyli Yerleşkesi’nde yapılan mezuniyet törenine ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın yanı sıra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı M. Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Tepe, İİBF Dekanı Prof. Dr. Etem Karakaya, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Aslan, çeşitli kurum temsilcileri, Adanan Menderes Üniversitesi’den birim yöneticileri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Etem Karakaya, mezun öğrencileri kutlayarak, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Karakaya, mezuniyet sonrasında öğrencilerin yaşayabilecekleri iş bulma sürecinde ailelerin mutlaka çocuklarına en az bir yıl destek olmalarını istedi.

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı da, deneyim ve yeteneklerin toplumların en önemli sosyal sermayelerinden birisi olduğunu söylediği konuşmasında bunun geliştirilmesinin üniversitelerin başlıca görevlerinden olduğunu söyledi. Günümüzde gelişmişliğin göstergesinin eğitim olduğunun altını çizen Sarılı; “Biz Adnan Menderes Üniversitesi olarak bu konuda üstümüze düşeni yoğun bir çabayla yerine getirmeye çalışıyoruz. Şimdi mezuniyetinizde biz size bir anahtar veriyoruz. Bu anahtarla iş kapılarını açmak sizin elinizde. Hayatınızın bundan sonraki kısmında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden emekli olan Prof. Dr. Selim Bekçioğlu ve Doç. Dr. Mustafa Öztürk’e, ADÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, teşekkür plaketlerini vererek, katkılarından dolayı teşekkür etti. Törende, geleneksel kep atma töreni gerçekleşirken yapılan havai fişek gösterisi, veliler ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Törenin ardından öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.