ADÜ Rektörü Bircan: "96 personel açığa alındı."

ADÜ Rektörü Bircan: "96 personel açığa alındı."

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki FETÖ mensuplarını temizlemek için yoğun çaba harcayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, açığa alınan 96 personelden 66’sının akademik, 30’unun idari personelden olduğunu söyledi.

Rektör Bircan FETÖ’cü akademisyenlerin üniversitelere nasıl sızdığını, kendilerinden olmayan akademisyenlere neler yapıldığını, FETÖ'nün akademi dünyasında mevcudiyetlerinin ne kadar olduğunu ve üniversitelerdeki FETÖ'cü yapılanmalara karşı etkin mücadele için neler yapılması gerektiği sorularını canlı yayında cevaplandırdı.
Kanal A'da yayınlanan Sınır İhlali programın sunucusu Mehmet Toprak'a konuk olan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adnan Menderes Üniversitesi olarak 164 kişi hakkında işlem yaptıklarını söyledi. Bunların içerisinde masum diyebilecekleri insanların da olduğunu ve bunların göreve iade edilmesi konusunda çalışmalara başladıklarını belirten Bircan: “Yönetim kurulumuzda kararı aldık, bu arkadaşların derhal göreve başlatılmasıyla ilgili işlemleri yapıyoruz. Şuanda açığa alınan 96 personelimiz var. Bunların 66’sı akademik, 30’u idari personel. Bizlere OHAL’in getirdiği özelliklerden birisi de, memur statüsündeki idari personeli yönetim kurulu kararıyla ihraç edebiliyoruz. OHAL’den önce bu yetki yoktu. Biz şuana kadar 25 idari personeli ihraç ettik, 37 akademik personelin ihracı içinde YÖK’e gönderdik” dedi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Türkiye’yi kan gölüne bulamaya çalışan ve Türkiye’yi bölmeye çalışan bir yapının olduğunu, bu yapının üniversiteye ayağının çökertilmek isteniyorsa bu yapının üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek, “Çalışma kriterlerimiz belli. Komisyonlarımızı oluşturduk. Çünkü soruşturmayı düzgün yaparsanız, işinizi düzgün yaparsanız ve FETÖ odaklı çalışırsanız bu konuda sorun yaşamayız” diye konuştu.


ÜNİVERSİTELERDE SEÇİM KALDIRILSIN
Üniversitelerde rektörlük seçimi ile anabilim dallarında seçimlerin yapılmasının üniversitelere zarar verdiğini aktaran Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, şunları söyledi: “İnanılmaz kamplaşma, iftira ve dezenformasyon yumağı var. Akademisyenlerin neler yapabileceğine hayret edersiniz. Anabilim dalında seçim yapılıyor, sonrasında insanlar birbirine giriyor, iftiralar atılıyor. Üniversitelerde seçimin yapılması, bölücü, parçalayıcı ve kutuplaştırıcı rol oynuyor. Kesinlikle seçim olmaması lazım. Rektörlerin, Cumhurbaşkanımızın ataması en makuldür. Rektörlerin de göreve geldiğinde daire başkanlarını, anabilim dalı başkanını kendisi belirlemesi gerekir. Bizlere bu hakkın verilmesi lazım.”

KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Kanal A'da yayınlanan ‘Sınır İhlali’ programının kapanışında yaptığı son konuşmasında ise şunları söyledi: “15 Temmuz kalkışmasından sonra devlette gördüğümüz manzaraya göre, aslında maalesef biz FETÖ’nün içerisine sızmışız, onlar bizim içerimize değil. İnanılmaz çoğalmış, köşe başlarını inanılmaz tutmuşlar. Bütün bunlara rağmen nereyi tutarlarsa tutsunlar, ne yaparlarsa yapsınlar bu ahlaksız çete grubunu kökünü kazıyıp aramızdan söküp atacağız, bu ülkeden çıkaracağız. Onlar vatan haini olduklarını anlayana kadar, onların Pensilvanya’daki yaratığın başlarına çorap ördüğünü anlayana kadar biz bunlarla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.