ADÜ skandal bir karara imza attı

ADÜ skandal bir karara imza attı

ADÜ skandal bir karara imza attı

Adnan Menderes Üniversitesi, binlerce öğrencinin hayatını değiştiren skandal bir karara imza attı. ADÜ Senatosunun 28.02.2018 Tarih ve 2018-01 Sayılı oturumunda alınan karara göre, 2014 ve öncesi girişli öğrencilerin mezun olabilmeleri için kredi dağılımına bakmaksızın 2.00 Genel Akademik Not Ortalaması (GANO) koşulunu sağlamaları durumunda mezun olmalarının yolu açıldı. Karar oy birliği ile alınırken bugüne kadar mezun olmak için çabalayan öğrenciler "Hakkımızı yediler" yorumunda bulundu.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin 'mezuniyet kararı' senatoyu ikiye böldü. 2014'te kredili sistemden Avrupa Kredi Transfer Sistemine (AKTS) geçişte bazı düzenlemelerin yanlış yapılması üzerine, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Aydın İktisat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi başta olmak üzere burada okuyan öğrencilerin mağdur edildiği ortaya çıktı. Bunun üzerine rektörlük yüzlerce öğrencinin kaderini değiştiren bir karar almak için senatoyu topladı. Ancak senato karar görüşmesinde fikir ayrılıkları oluştu.  Oy birliği ile alındığı ifade edilen karar, mezun  ve yıllarca emek harcayan öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Senatoda görüşülen kararda "Senatonun 24.11.2018 tarih ve 2018-01 sayılı oturumunda alınan VII sayılı karara 2014 yılı girişli öğrencilerin de kapsayacak şekilde uygulanması konusu görüşüldü. Üniversitemiz Senatosunun 24.11.2018 tarih ve 2018-01 sayılı oturumunda alınan VII sayılı karar ile Üniversitemiz Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokullarında öğrenim görmekte iken mezuniyet aşamasına gelmiş olan 2013 ve öncesi girişli öğrencilerin mezun olabilmeleri için gerekli olan AKTS kredisi ve 2.00 GANO koşulunu sağlamaları durumunda, kredi dağılımına bakılmaksızın birimin Yönetim Kurulu Kararı ile mezun edilmelerinin uygun olduğuna karar verilmişti. Görüşmeler sonunda; söz konusu kararın 2014 yılı ve öncesi girişli öğrencileri de kapsayacak şekilde uygulanmasına oy birliği ile karar verildi" ifadelerine yer verildi.

ADÜ, URAP'TA 7 SIRA GERİLEYEREK 63. SIRADA YER ALDI

Rektör Cavit Bircan'ın imzasının yer aldığı karar kamuoyuna açık bir şekilde yayımlanmadı. Öte yandan Türkiye ve Dünya Üniversiteleri sıralamasını, yükseköğretim kurumlarının akademik başarıları doğrultusunda değerlendirerek oluşturan URAP (University Ranking by Academic Performance)’ın verilerine göre 2016-2017 öğretim yılında 54'üncü sırada yer alan ADÜ'nün, bir sene sonra yani 2017-2018 öğretim yılında 63'üncü sıraya kadar gerilediği ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.