ADÜ ÜLKE GENELİNDE 8.SIRADA

ADÜ ÜLKE GENELİNDE 8.SIRADA

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), ülke genelinde en çok tercih edilen 8’inci üniversite oldu.

Türkiye’nin pek çok köklü üniversitesini geride bırakan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), özellikle son dönemde gerçekleştirdiği eğitim ve yatırım hamleleriyle adından sıkça söz ettirirken, ülke genelinde en çok tercih edilen 8. Üniversite olmanın gururunu yaşıyor.

“ADÜ’NÜN TERCİH EDİLMESİ TESADÜF DEĞİL”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, 331 Bin 158 kişinin Adnan Menderes Üniversitesi’ni yazması tesadüf olmadığının altını çizerek, şöyle dedi:

“Üniversitemizin artarak devam eden bir marka değeri var. Bu başarının temelinde üniversite ve Aydın birleşmesini sağlamanın ve her türlü yatırımda önce insan ve eğitim diye işe başlamanın yattığını biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek fiziksel gerekse insani yatırımları atlamadan ve büyük bir özenle gerçekleştirdik. İlk defa bu yıl Adnan Menderes Üniversitesi'ni bir aile masasında buluşturacak bize göre önemli adımlar attık. Personelimizle birlikte iftar yaptık, sadece akademik personelimize değil, bu ailenin bir ferdi olan tüm çalışanlarımıza promosyon dağıttık. Bütün bunlar hep bu ailenin çalışma motivasyonunu arttırmak için gerçekleştirdiğimiz ve bu zamana kadar yapılmamış şeylerdi. Daha da üst sıralara taşıyacağımıza inandığım bu başarının altında tüm ADÜ ailesinin emekleri var, herkese teşekkür ediyorum.”

“GÜÇLÜ VE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Göreve geldiği günden bu yana ‘Çocuklarımızı Gönül Rahatlığıyla Gönderebileceğimiz bir Üniversite’ sloganıyla hedef belirlerken bu başarının geleceğini bildiklerini ifade eden Bircan, üniversitenin uluslararası standartlarda eğitim imkânları sunan, mezunlarının kalitesiyle yurtiçinde ve yurtdışında tanınan, sektörle işbirliğinde öncü, inovasyon yeteneği güçlü bir eğitim kurumu olduğunu söyledi. Bircan, “ADÜ’nün akademik çalışmalarıyla bilim ve teknolojiye katkı veren, sektördeki problemleri çözme yeteneği olan, girişimci ve inovatif temelli, güçlü bir eğitim kurumu olma yolunda güçlü ve emin adımlarla ilerlediğini ifade ederek “Üniversitedeki yatırımlarımız dışında bilim ve teknoloji üretme noktasında onlarca projemiz var. ADÜ’nün bulunduğu konumdan çıtasını daha da yükselteceğiz. Her alanda bunu yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“AKADEMİSYENLER GELECEĞİMİZ”

Akademik anlamda en iyisine ulaşmak için mevcut akademisyenlerin bilim çalışmaları konusunda desteklendiğini de ifade eden Rektör Bircan, tüm akademisyenlere yayın ve konferanslara katılım anlamında tam destek verildiğini bildirdi. Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisinin, alanında yeterli bilgiye sahip, etik değerlere bağlı, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, akılcı, yaratıcı, üretken ve dünyadaki gelişmeleri izleyebilen; ulusal ve evrensel sorunları saptayabilen ve çözüm üretebilen bir donanıma sahip olmasını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Bircan, “Öğrencilerimiz, ulusal ve evrensel sorunlara çözüm önerileri geliştirebilecek, ülke gelişimine ve evrensel bilime katkı sağlayacak projeler üretmek ve özgün araştırmalar yapacaklar” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.