ADÜ Yazar Canan Tan'ı Konuk Etti!

ADÜ Yazar Canan Tan'ı Konuk Etti!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve konuşmacı olarak İz, En Son Yürekler Ölür ve Piraye gibi kitapların yazarı Canan Tan’ı konuk etti.

HABER MERKEZİ-ADÜ Merkez Kütüphane Seminer Salonu’nda gerçekleşen etkinlik öncesinde Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret eden Yazar Canan Tan, ADÜ’de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, kısa zaman içerisinde büyük adımlar atan Merkez Kütüphane'nin sadece Üniversite ailesine değil Aydın halkına ve araştırmacılara da hizmet verdiğini söyledi.

Ziyaretin ardından başlayan etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Romanlarıyla duygulara dokunan Canan Tan, söyleşide hayatı ve edebi yaşamı hakkında bilgiler vererek Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olduğunu dile getirdi. Tan, “Eczacı olmasaydım Eroinle Dans ve En Son Yürekler Ölür kitaplarını yazamazdım.” dedi.

Yazın hayatına mizah öyküleri ve çocuk edebiyatı dalında eserler vererek giren Canan Tan, gülmeyi seven biri olduğunu, bu yüzden mizah öykülerinde kendini bulduğunu söyledi. Mizah öyküleri ve çocuk edebiyatının yanısıra roman ve şiir türlerinde de eserler veren Tan, eserlerinin her yaşa hitap ettiğini söyledi.

Edebiyat hayatına lise döneminde yazdığı kompozisyonlarla atıldığını söyleyen Tan, kitaplarını yazarken nasıl süreçlerden geçtiğinden, ilham kaynaklarından bahsedip kitaplarının analizini yaptı. Söyleşi, Tan’ın konuşmasının ardından soru cevap bölümüyle devam etti. Söyleşi sonrasında öğrenciler Tan’a kitaplarını imzalattı.

Etkinliğin sonunda Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özden D. Faydalıgül, Canan Tan’a katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

c333a2d866cc1f9dc5b5e4cf8682ab5a.jpg

479190a9858a14e6331b6692bf6c6d98.jpg997443e543950b23387c06eb04e76f88.jpg

6c8f19dbe573288bb2e60acc43e17e07.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.