ADÜ'den Türkiye'de bir ilk

ADÜ'den Türkiye'de bir ilk

Adnan Menderes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin gerçekleştirdiği örnek proje ile Türkiye’de ilk kez bir Diş Hekimliği Fakültesi sağlık turizmi alanında yatırım yapmış oldu.

 ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin hazırladığı, ‘Diş sağlığı için Kuşadası’na yolculuk’ adlı proje, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje, ADÜ Rektörü Cavit Bircan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka arasında imzalandı. ADÜ Rektörü Cavit Bircan’ın makamında gerçekleşen imza törenine, Rektör Yardımcısı Recai Tunca ile proje sahipleri ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Işıl Sönmez, Doç. Dr. Şamil Akyıl, Doç. Dr. Senem Gökçen Yiğit Özer de katıldı.

"PROJENİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ, ÖNEMSİYORUZ"

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, imza töreninde yaptığı konuşmasında, Kuşadası’nda turistlere hizmet vermeyi amaçlayan ve burada yapımına başlanacak olan projeden bahsederek, “Diş Hekimliği Fakültesi, Üniversitemiz açısından ilklere imza atan bir fakülte oldu. Gurur verici işlere imza atıyor. Proje ile Türkiye’de Diş Hekimliği Fakülteleri arasında sağlık turizmini gerçekleştiren ilk fakülte olacağız. Bunun değerini biliyoruz, önemsiyoruz. İnşallah bu proje diğer fakültelere de örnek olur. Çünkü sağlık turizmi ile bizim açılmak istediğimiz alan buraya gelen turistlerin diş sağlığıyla ilgili problemlerini çözmek. Böylece para da kazanmış olacağız. Yurtdışında uzun yıllar kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim, dişle ilgili her türlü problemde çok ciddi sıkıntı var ve çok pahalı. Burada çok daha ucuza güzel bir hizmet vereceğiz. Emek veren herkese ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"AYDIN TURİZMİNE YENİLİK GETİRECEK"

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da şunları söyledi:

“ADÜ’nün hazırlamış olduğu projeye Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak biz de ortak olduk. Çünkü bu projenin turizm alanı var. Turizm açısından Aydın deniz, doğa, tarih bakımından zengin bir yer. Sağlık turizmine de çeşitlilik katıyoruz. Proje ile gelen turistlerin sağlık bakımından iyi bir hizmet alması, hem de bu konuda dış ülkelere de hizmet vermek, çevreye hizmet vermek, ayrı bir çeşitlilik olacak, Aydın turizminde bir yenilik olacak. Aydın için hayırlı olmasını diliyorum."

"ADÜ GÜCÜNÜ HİZMETE DÖNÜŞTÜRÜYOR"

Bölgede sağlık turizmini geliştirmeyi amaçladıklarını bildiren GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise şöyle konuştu:

“Bölgemizde sağlık turizmini geliştirmek, turizmden aldığımız katkıyı arttırmak istiyoruz. Ülkemizde turist başına harcama 700 dolar civarında. Bu bazı ülkelerde bin 200 dolarlara kadar çıkabiliyor. ADÜ sahip olduğu bilgi ve araştırma gücünü turizm anlamında hizmete dönüştürüyor. Bizim programımıza bu şekilde başvuru yapmasına da çok sevindik. Belki Türkiye’de bu ilktir. Bir üniversite ilk kez turizme hizmet etmek üzere ülkenin gelir sağlayacağı bir konuda bir yatırım yapıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.