ADÜ'lü öğrenciler Aydın'ı filmle tanıtıyor

ADÜ'lü öğrenciler Aydın'ı filmle tanıtıyor

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Bölümü işbirliğinde ‘Doğal, Sağlıklı Damak Lezzeti İçin Aydın’ isimli tanıtım filmi çekildi.

ADÜ İletişim Fakültesi ile Müzik Bölümü öğrencileri, Aydın’ın doğal damak lezzetlerini anlatan tanıtım filmi çekti. Aydın’ın yöresel lezzetlerini ve sağlıklı yaşamını konu alan filmde, öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar da oynadı.

Söke Güllübahçe Priene ve Mursallı Saklıbahçe mekanlarında çekilen filmde müzik olarak Aydın’ın yöresel ağzında ‘olsun, oluvesin gari’ anlamına gelen ‘Let it be’ adlı İngilizce şarkı kullanıldı. ‘Doğal, Sağlıklı Damak Lezzeti İçin Aydın’ tanıtım filmi hakkında bilgi veren ADÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atila Yüksel, Aydın’ı tanıtan filmde yabancı müzik kullanılması yönündeki eleştirilere de açıklık getirdi. Yüksel, “Film seri olarak yapılacak dolayısıyla filmin dünyada dikkat çekici olabilmesi için, turizm gereği, yabancı dilde bir şarkıyla yapılmasının son derece doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

"FİLMİN DEVAMI GELECEK"

ADÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel, İletişim Fakültesi ile Müzik Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Aydın’ın tanıtım filmi hakkında açıklamalarda bulundu. Aydın’ın sahip olduğu değerlerle ülke turizminde önemli yere sahip olduğuna dikkati çeken Yüksel, şöyle konuştu:

“Değişen ziyaretçi talepleriyle birlikte insanımız, sağlık için ideal iklim, damak için son derece lezzetli yemeklerimiz Aydın’a ilginin artmasına katkı yapacak unsurlar. 27 Eylül Dünya Turizm Günü münasebetiyle ilimizin ve ilgili kurumların tanıtım gayretine destek vermeyi amaçlayan öğrencilerimiz, kullanılan klasik tanıtım araçlarından farklı, bir seri niteliğindeki çalışmalarında değişik ve bilinir şarkılarla doğamızı, insanımızı, yiyeceklerimizi buluşturan, sempatik klipler oluşturmakta. ‘Olsun, oluvesin gari’ (Let it be) ile başlayan serinin oluşumunda İletişim Fakültesi öğrencilerimiz, Müzik Bölümü öğrencilerimizle bir araya gelerek oldukça renkli, sosyal medyada ilgi yaratan bir video klibini oluşturmanın hazzını yaşamış, kendilerine çok öğretici bir tecrübe edinmişlerdir. Tanıtımda hikayeleştirmenin önemine işaret eden diğer yeni klipleri birlikte üretmek için tüm fikirlerinizi bekliyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.