ADÜ'lü öğrenciler Aydın'ı yeşillendirdi

ADÜ'lü öğrenciler Aydın'ı yeşillendirdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)öğrencileri, '1 Fidan 70 Can' projesi kapsamında Efeler'in Baltaköy Mahallesi'ndeki alana 600 fidan dikti.

'1 Fidan 70 Can' projesi kapsamında Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki Biyoloji Topluluğu, Genç Tema, Maskesiz Gülücükler, PDR, Engelsiz Yaşam ve Arkeoloji Topluluğu öğrencileri, Efeler'in Baltaköy Mahallesi'ndeki alana 600 fidan dikti.

Fidan dikimine katılan Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “Aydın’da orman alanınız yüzde 40 civarında. Orman varlığı en yüksek olan illerden birisi de komşumuz Muğla ilinin yüzde 60 civarında orman varlığı mevcut. Buralarda yaşamak büyük bir şans. Bizim buradaki ormanlarımız tamamen doğal ormanlar. Avrupa’nın orman varlığı yüksek olan ülkelerin orman varlığı doğal değil. Biz bu doğal ormanları yaşatmak ve ayakta tutmak için hiç değilse bilinçlenen bir insan topluluğu oluşturup, farkına varmalıyız. Bugün buraya gelmeniz bile bunun farkında olduğunuzun göstergesi. Hazır rektör bey de buradayken bir talebim var. Enerji verimliliği ve yenilebilir enerji konusunda da topluluğunuzu istiyorum bu konuda da bir çalışma yapın” dedi

ADÜ Rektörü Cavit Bircan, öğrencilerinin sosyal sorumluluk bakımından çok başarılı olduğunu dile getirerek, “Menderes’in evlatları son dönemde oldukça aktifler. Benim gördüğüm hemen hemen her olay için organize olup, bir araya gelerek bir şeyler yapmaya çaba gösteriyorlar. Bu müthiş bir şey. Hayvanları koruma adına, insanlara yardım adına çok aktif bir şekilde hareket ediyorlar. Bu alanın orman alanına kazandırılması için cumartesi günü buraya gelmeniz, iyi niyetlerinin ve aktifliklerinin göstergesi. Bu tür çalışmaları bundan sonra da görmek istiyoruz. ADÜ olarak biz duayla değil, duayı hayata geçiren bir üniversite olarak hareket ediyoruz” diye konuştu.

ADÜ Buharkent Meslek Yüksek Okul Müdürü Mesut Kırmacı, “Burada üniversitemizin 6 tane topluluğuyla birlikte ağaç dikme etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 250 öğrenci arkadaşımız, rektör hocamız ve sayın valimiz bu etkinliğimize katıldı. Bugün bu alana 600 tane fidan dikedeceğiz. Şimdi fidan dikmenin önemi ve Türkiye orman varlıkları hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse, Türkiye’nin yüzde 26’sı ormanlarla kaplıdır. Bu oran çok fazla gelmeyebilir size. Lakin Avrupa’yla karşılaştırdığınız zaman bizim ormanlarımızın yüzde 90-91’i doğal ormandır. Bu da binlerce yıldır bu ormanlar var olmuş, içindeki canlılarla birlikte yaşıyor demektir. Bunun içerisinde endemik olanlarda vardır. Bu ormanlarımız içerisinde toplam 562 ağaç çeşidimiz vardır. Avrupa’da doğal orman oranlar yüzde 1 ile yüzde 3 oranındadır. Yani bu da demek oluyor ki, biz zenginliğimizin farkında değiliz. Bugün burada dikecek olduğumuz fideler hem doğal ormanları koruyacak hem de bu bölgedeki erozyonu önlemiş olacak” dedi.

2-271.jpg

1-278.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.