Afrika’dan Mardin’e Üniversite Eğitimine Geldiler

Afrika’dan Mardin’e Üniversite Eğitimine Geldiler

Mardin Artuklu Üniversitesi, yabancı uyruklu öğrencilerin tercih ettiği üniversiteler arasına girmeye başladı. Yabancı öğrencilerin eğitim aldığı Artuklu Üniversitesi’nde halen Afrika kökenli 3 öğrenc...

Mardin Artuklu Üniversitesi, yabancı uyruklu öğrencilerin tercih ettiği üniversiteler arasına girmeye başladı. Yabancı öğrencilerin eğitim aldığı Artuklu Üniversitesi’nde halen Afrika kökenli 3 öğrenci eğitim görüyor.

Artuklu Üniversitesi’nde eğitim alan Afrika kökenli 3 öğrenciden biri olan Mahamane Sarmoye Ankara Üniversitesi’nde Türkçe hazırlık eğitimi aldıktan sonra Mardin Artuklu Üniversitesi iktisat bölümünde eğitim almaya başladı. Batı Afrika ülkesi Mali’den Mardin’e gelen Mahamane Sarmoye, yabancı uyruklu öğrencilerin tercihlerini İstanbul, Ankara ve İzmir ile sınırlı tutmamaları gerektiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde eğitim gören diğer 2 Afrikalı öğrencinin yaz tatili nedeniyle ülkelerine döndüklerini belirten Sarmoye, yaz döneminde staj için Mardin’i tercih ettiğini ifade etti.

Tarihi yaşayan ve yaşatan şehirlere ilgisinin olduğunu kaydeden Mahamane Sarmoye, "Mardin tarihi olarak ünlü bir şehir. Kasımiye Medresesi çok güzel. Mardin Ulu Cami peygamberimize ait kutsal emanetlere ev sahipliği yapıyor. Sadece Mardin merkezi değil tüm ilçeleri de çok güzel" dedi.

"BEN DE ARTIK MARDİNLİYİM"

Mardin’i çok sevdiğini kaydeden Mahamane Sarmoye, "2 senedir Mardin’de yaşıyorum. Bu süre içinde Mardinlilerin misafirperverliğine hayran kaldım. Beni yolda gören bir çok kişi yanıma gelip nereli olduğumu soruyor. Mardin’de tanıştığım insanlar bir şeye ihtiyacım olduğunda her zaman yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Bunu gördüğümde çok mutlu oluyorum. 2 sene daha Mardin’de olacağım. Artık ben de Mardinliyim" diye konuştu.

Üniversitede öğretim görevlilerinin kendisine birçok konuda yardımcı olduğunu ifade eden Sarmoye, üniversite ortamına yabancılık çekmediğini ve dil sorununu öğretim görevlilerinin desteği ile daha çabuk atlattığını söyledi.

Türkiye’nin İslam için önemli bir ülke olduğunu, bu nedenle Türkiye’yi tercih ettiğini aktaran Sarmoye, şunları söyledi:

"Türkiye’yi çok merak ediyordum. Gelmeden önce Türkiye ile ilgili çok kitap okudum. Osmanlı ve Bizans imparatorlukların yaşadığı bir ülke. İstanbul çok önemli ve ünlü bir şehir ancak Türkiye’de Marmara’nın dışında Akdeniz, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu gibi çok güzel bölgeler var. Buraları gezdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Türkiye’yi çok seviyorum. İnşallah ülkeme döndüğüm zaman evlenip eşimi de Türkiye’de ki güzellikleri görmesi için getireceğim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.