Afrin operasyonunda son dakika

Afrin operasyonunda son dakika

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik operasyonunun 22. gününde Hatay'da bir helikopter düştü.

Afrin operasyonunda TSK'ye ait helikopter isabet alıp düştü. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düşen helikopterin enkazına ulaşılmaya çalışıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında Afrin'de 1 helikopterin düşürüldüğünü açıkladı. Erdoğan, "1141 terörist etkisiz hale getirildi. Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz. Dün sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha ettik. Tabi bunlar çıldırtıyor bunları. Bizim bir helikopterimiz gidecek ancak bunun bedelini misliyle değil kat ve kat fazlasıyla ödeyecekler" diye konuştu.

2 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Partisinin İl Kongresi'ne katılmak için gittiği kentte Muğla Valiliği'ni ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı sırasında bir helikopterin düştüğünü, 2 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, "2 şehidiniz var. Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza Allah'tan şifa diliyorum. Elde bazı bilgiler var. Helikopterimizin düşürülmesine dair araştırmalarımız sürüyor. Herhangi bir müdahaleyle düştüğü konusunda kesin bir sonuç yok. Bunun araştırması sürüyor, Bölgede herhangi bir sorun yok. Askerlerimiz duruma hakim" dedi.

TSK: HELİKOPTERİMİZ KIRIMA UĞRADI

Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin düşmesiyle ilgili açıklama yaptı. 2 askerin yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

ANHA ise, helikopterin YPG tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

'22. GÜNDE 26 HEDEF VURULDU'

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik operasyon 22. gününde TSK tarafından yapılan açıklamada savaş uçaklarıyla yapılan bombardımanda 26 hedefin vurulduğu ifade edildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 36 hedef imha edilmiştir. Bölgeden elde edilen bilgilere göre; 10 Şubat 2018 tarihinde, 79 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.141 olmuştur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.