Afrin'den Nazilli'ye acı haber

Afrin'den Nazilli'ye acı haber

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda çıkan çatışmada şehit olan Jandarma uzman çavuş Mehmet Dinek’in (22) şehadet haberi, Aydın’ın Nazilli ilçesindeki baba ocağına ulaştı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonda, güvenlik güçleri iile PYD/YPG’li teröristler arasından çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in şehadet haberi, İstiklal Mahallesi 613 sokakta bulunan baba ocağına ulaştı.



Aileye şahadet haberini, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Garnizon Komutanı Asteğmen Abdullah Yılmaztekin, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir   İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, emniyet ve askeri yetkililer, sağlık personeli eşliğinde iletti.

img_8646.jpg

Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Kenan Dinek ile anne Sezgül Dinek büyük üzüntü yaşadı. Baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, komşuları ve yakınları taziye ziyaretine geldi. Şehit evinin karşısında bulunan İbni Sina İlkokulu, Nazilli Kaymakamlığı tarafından 1 günlüğüne tatil edildi. 

AFRİN’E 1 HAFTA ÖNCE GİTTİ

Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan şehidin 1 hafta önce Afrin Harekatı’na katıldığı öğrenildi. 

img_8721.jpg

3 kardeşin en büyükleri olan ve kısa bir süre önce de nişanlandığı öğrenilen şehidin askerliğini yaptıktan kısa bir süre sonra sınavlara girdiği 2016 yılında Uzman Çavuş olarak göreve başladığı belirlendi.

img_8705.jpg

DENİZLİ’DE DEFNEDİLECEK

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in cenazesi Hatay’dan havaoluyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gönderilecek. Oradan karayoluyla askeri konvoy eşliğinde İstiklal Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alınacak. Cenaze daha sonra yine askeri konvoy eşliğinde Denizli’nin Tavas ilçesi Çalıköy Mahallesi’nde düzenlenecek tören ile son yolculuğa uğurlanacak.

img_8713.jpg

d48ffec8-eab3-4866-98df-88a52188f5ac.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum