Afrin'e gitmek isteyenlere müjde !

Afrin'e gitmek isteyenlere müjde !

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gönüllü olarak askere gitmek isteyenler için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Teklif yasalaşırsa, gönüllü olduğunu askerlik şubesine bildirenler, silah altına alınacak ve 6 ay askerlik yapacak. Bu kapsamda askere alınanlara, görev süreleri sonunda ‘’TSK Gönüllü Hizmet Nişanı’’ da verilecek. Gürer, "Son zamanlarda parti toplantılarında ‘Afrin’e gitmek istiyoruz’ diye slogan atanlar var, onlara da hizmet sağlıyoruz" dedi.

Teklifin yasalaşması halinde askerlik hizmetini yerine getirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık yönetmeliğine göre askerliğe elverişli olup gönüllü olduklarını askerlik şubelerine yazılı olarak bildirenler, OHAL ve savaş hali durumunda askere alınabilecekler.

Bu kapsamda asker olanlar, 6 ay süreyle görev yapacak. Silah altındayken, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu hükümlerine tabi tutulacaklar. Altı aylık gönüllü askerlik süresi, gönüllünün yazılı talebi üzerine uzatılabilecek. Gönüllülük kapsamında askere alınanlara, görev süreleri sonunda ”Türk Silahlı Kuvvetleri Gönüllü Hizmet Nişanı” da verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum