AFRODİSİAS’I TURİZM MERKEZİ YAPMAK İSTİYORLAR

AFRODİSİAS’I TURİZM MERKEZİ YAPMAK İSTİYORLAR

Pamukkale’ye Afrodisias’a oranla 10 misli daha fazla turist geldiğini fark eden öğrenciler, Afrodisias’ı da Pamukkale seviyesine getirmek için, “Uyuyan kenti uyandıralım” dediler.

Karacasu Çok programlı Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencileri Tubitak 4006 Bilim Fuarı’na, “Derinliklerdeki Saklı Zenginlik Afrodisias” projesiyle katıldı. Dünyaca ünlü Afrodisias Antik Kentini turizmin merkezi haline getirmek için hazırladıkları proje ile Kültür ve Turizm Bakanlığının dikkatini çekmeyi amaçlayan öğrenciler, dünyanın her bir ülkesinden turist çeken Pamukkale ile Afrodisias’ı karşılaştırdı.

AFRODİSİAS’I TURİZM MERKEZİ YAPMAK İSTİYORLAR

Proje Danışmanı Tarih Öğretmeni Gülşen Eser başkanlığında çalışan 11. sınıf öğrencileri Cansel Çam, Safiye Nart, Zahide Şavk, “Derinliklerdeki Saklı Zenginlik Afrodisias” adını verdikleri proje hazırladı. Afrodisias’ı, 10 misli daha fazla turist çeken Pamukkale antik havuzu seviyesine ulaştırmayı amaçladıklarını belirten öğrenciler, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığının dikkatini çekerek, kazı çalışmalarının artırılmasını sağlayıp, Afrodisias’ı dünya tarafından tanınan turizm merkezi haline getirmek istediklerini söylediler.

PAMUKKALE 10 MİSLİ FAZLA ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR

Pamukkale’ye 2012 yılında 1 milyon 612 bin turist gelirken, Afrodisias’a 157 bin 463 ziyaretçi gelmesinin nedenlerini araştırıp, Afrodisias’ı da Pamukkale seviyesine getirebilmek için geliştirdikleri proje hakkında bilgi veren öğrenciler, “Afrodisias Antik Kentinin Pamukkale’ye oranla gelir ve ziyaretçi bakımından çok az olduğunu yıllara göre ortaya çıkarıp, istatistiklerle kanıtladık. Daha fazla milli gelir ve dövizin ülkemize girmesi için Afrodisias Antik Kentinin işlerlik kazandırılması gerektiği vurgusunu yaptık” dedi.

UYUYAN KENT UYANDIRILMALI

Turizm açısından önemli bir yere sahip olan Pamukkale’nin gelirinin de Afrodisias’a göre 10 misli fazla olduğunu gördüklerini, bunda etken olan nedenlerin başında Pamukkale antik havuzunun şifa ve turistlerin rahatlaması için hizmete açılmış olmasının geldiğini belirten öğrenciler, “ Afrodisias’taki 2 antik havuz gün yüzüne çıkartılıp, faaliyete geçmesi durumunda yıllık döviz gelirinin oldukça artacağı görülecektir. Milli gelirin artması ile Türkiye’nin kalkınmasına önemli rolü olacaktır. Kazı çalışmalarının ara verilmeden bitirilmesi sonucu uyuyan kent uyandırılmalıdır. Projemizle Afrodisias’a yoğun ilgi ve ziyaretin artmasını sağlamayı amaçladık. Bu sayede Afrodisias’ın güzelliklerini, gün yüzüne çıkmamış gizemli yönlerini ortaya çıkarmaya çalıştık” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.