Ahilik Haftası Başladı

Ahilik Haftası Başladı

Mersin Valiliği koordinasyonunda, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında 22. gerçekleştirilecek Ahilik Kültürü Haftası...

Mersin Valiliği koordinasyonunda, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında 22. gerçekleştirilecek Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başladı.

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Anadolu Selçuklularının mayasını hazırlayan, Cihan Devleti Osmanlının temelini atan ve Cumhuriyetimizin toplumsal yapısını sağlamlaştıran Ahilik kültürünün, geleneğin, ahlakın, çalışmanın, bilimin ve medeniyetin buluştuğu tarihsel bir olgu olduğunu söyledi. Dinçer, "Her bir kapısında asırlardır ilmek ilmek dokunan halı gibi, kardeşliğimiz, cömertliğimiz, dayanışmamız, hikmetimiz ve çok çalışmamız vardır. Anadolu’da açılan Ahilik kapısı, Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerimizin nasihatleri, felsefesi ve öğretisiyle taçlanarak halen bizlere yön vermektedir. Ahilik ocağının mensupları olan bizler, ülkemizin ve devletimizin sosyal, kültürel, sınai ve ticari yapısına hizmet sunmayı ibadet kabul ederek mahallerimizde, kasabalarımızda, şehirlerimizde ve bütün yurdumuzda bu ocağın öğreti ve değerlerini günümüzde de yaşatmaya çalışmaktayız” dedi.

Dinçer, açıklamasında geleneksel olarak sürdürdükleri ve bu yıl 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Dinçer, kutlamak kapsamında birlik yönetim kurulu üyelerince Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren’in ziyaret edileceğini söyledi. Dinçer, yine etkinlikler kapsamında 13 Mayıs Çarşamba günü Yahya Günsur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 15 Mayıs Cuma günü ise Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, ’Ahiliğin dünü bugünü ve yarını, Ahilik kültürünün değerleri ve meslek etiği’ konulu konferanslarla Ahilik kültürünün gençlere aktarılacağını ifade etti.

Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Programının ise 14 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Dinçer, Cumhuriyet Alanı’nda birlik çelenk sunumu ile başlayacak kutlama programının, Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayında devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.