Ahilik Haftası Etkinlikleri

Ahilik Haftası Etkinlikleri

Zonguldak’ta Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında esnaf odası başkanları ve yılın Ahisi seçilen inşaat işçisi Şadiye Bıyıklı Zonguldak Valisi Ali Kaban’a bir ziyaret gerçekleştirdi.Ziyarette açıklam...

Zonguldak’ta Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında esnaf odası başkanları ve yılın Ahisi seçilen inşaat işçisi Şadiye Bıyıklı Zonguldak Valisi Ali Kaban’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Yılın Ahisi Şadiye Bıyıklı, inşaat işçisi olarak çalışmanın kadınlar için zor bir şey olmadığını ifade ederek, “Ben başladım yaptım. Kadınlar çocukları için, ailesi için, kendisi için kadınız diye eve kapanmasınlar. Herkes bir şeyler yapsın çocukları daha güzel yetiştirebilmek için, Benim yaptığı şey herkesin yapabileceği bir şey. Bu inşaat işi olur başka bir iş olur. Belki inşaat işi zor gibi görünüyor ama istedikten sonra zor bir iş yok. Ben severek yapıyorum. Bu sayede çocuklarımı rahat bir şekilde okutabildim. Çok şükür bir sıkıntım yok. Hanımlarımız biraz kendini geliştirsin” şeklinde konuştu.

Yılın Ahisi seçilen Şadiye Bıyıklı’ya tebriklerini bildiren Vali Ali Kaban, “Çalışmak hepimiz için bir zaruret. Çalışmadan dünya çekilmez ve sıkıcı bir hal alıyor. Bunu da tabi ahilik kavramıyla da bağlantılandıracak olursak, ahilik Anadolu topraklarında dönemin o zamandan bu zaman gelmiş olan özellikle Haçlı Seferleri Dönemi’nde, Tapınak Şovalyeleri’ni etkilemiş bir durum. Onlar da bunu batıya götürmüşler. Bizim Anadolu’da karşılaştığımız Ahilik adındaki müessesenin içerisinde oluşmuş olan o kardeşlik duygusu esas teşkil etmekte” dedi.

Daha sonra etkinlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun’un Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması’nın ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma gerçekleştiren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun konuşmasında, “Ahilik deyince esnaf, esnaf deyince ahilik aklımıza gelmektedir. Ancak bu kavramın günümüzde geleceğe ışık tutacak yeri ve geniş anlamları vardır. Ahilik kelime olarak kardeş,eli açık, konuksever, yiğit anlamına gelmektedir. Ahilik Teşkilatı ise Türkler arasında yaygınlaşan, sanat, ticaret, dayanışma ve yardımlaşma sağlayan sosyal, ekonomik bir kuruluştur” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlik konuşmanın ardından sonra erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.