‘Ahilik Haftası’ Kutlamaları Başladı

‘Ahilik Haftası’ Kutlamaları Başladı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, esnafın toplumun bel kemiği olduğunu söyledi.Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla kendisini ziyaretine gelen Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB)...

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, esnafın toplumun bel kemiği olduğunu söyledi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ‘Ahilik Haftası’ dolayısıyla kendisini ziyaretine gelen Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ve beraberinde ki heyeti ağırladı. Karaloğlu, “800 yıldır bu toprakları harmanlayan, yoğuran ve bu toprakların vatan kılınmasında çok önemli bir gelenek olan ahiliği Ahi Evran Hazretleri kurdu. Ahilik geleneğini günümüze taşımak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın çalışmaları ile Ahilik Haftası kutlanıyor. Ahilik değerleri tekrar toplumda yaşasın arzu ediliyor. Bu çabaya dönük çalışmalarımız var. Hep söylüyoruz, esnaf toplumun bel kemiğidir, ana direğidir. Esnaf ayakta ise, esnaf sağlamsa toplum da ayaktadır ve sağlamdır. Zaten ahilik kültürü esnafı tüccar olmaktan bilge kişiliğe taşıyan bir harekettir. Haftanızı kutluyor, inşallah Ahi Evran’ın çizgisinde esnaf olmayı, sanatkar olmayı Rabbim hepinize, hepimize nasip etsin diyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Ahilik Haftası’ sebebiyle ziyaretine gelen misafirleriyle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Karaloğlu, esnaf misafirleriyle yakından ilgilendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.