Ahilik Haftası Tekirdağ’da Törenle Kutlandı

Ahilik Haftası Tekirdağ’da Törenle Kutlandı

’Ahilik Haftası’ Tekirdağ’da düzenlenen törenle başladı.Tekirdağ Valiliği önünde Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatk...

’Ahilik Haftası’ Tekirdağ’da düzenlenen törenle başladı.

Tekirdağ Valiliği önünde Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nn Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Tuğlalı Park’ta süren etkinliklerde halk oyunları ekibi ve mehteran takımı gösteri sundu. Programda konuşan Tekirdağ Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepe, "Bu yıl 8’incisini kutladığımız Ahilik Haftası’nın anlamı kardeşlik, dostluk, cömertlik ve yiğitlik demektir. Ahiliğin kurucusu olan Ahi Evran, 1171 yılında bugünkü İran sınırları içinde bulunan Hoy kasabasında doğmuştur. Asıl ismi Şeyh Mahmud Nasuriddin olup kendisi dericilik mesleği ile meşgul olmuş ve o devirde Anadolu’ya yerleşmekte olan halkımızı ekonomik ve ahlaki yönden örgütleyerek Ahilik Teşkilatını kurmuştur. Ahilikte çalışmak ibadet sayılmış. Onun için ahiler iş yerlerine ibadet yeri gibi değer vermişlerdir. Ahilikte ahinin iş yeri hak kapısıdır. O kapıdan hürmetle girilir, saygı ve samimiyetle çalışılır, helalinden kazanılır, helal yerlerle harcanır. Ahinin doğru olması ve hak ettiğinden fazlasını isteme yoluna gitmemesi bir ahlak kaidesi olmuştur. Günümüzdeki esnaf odalarına benzeyen bir yapısı olan ahilik, iyi ahlakın dürüstlüğün, yardımseverliğin, kardeşliğin adıdır" dedi.

Programa, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik konuşmaların ardından yılın Ahisinin seçilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.