Ak Kadınlar Şiddete Karşı Alana İndi

Ak Kadınlar Şiddete Karşı Alana İndi

AK Parti İzmir Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Konak Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi.

Turuncu ve mavi şemsiyelerle yapılan açıklamada konuşan AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, şiddetin önüne geçilmesi, katliamların durması ve yoksulluğun azalması için dünyaya çağrıda bulundu.

AK Parti İzmir Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Konak Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın da katıldığı etkinliğe AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve çok sayıda partili kadın katıldı. Etkinlikte, "Kadına şiddete hayır" ve "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı. Şiddetin önüne geçilmesi, katliamların durması ve yoksulluğun azalması için dünyaya çağrıda bulunan Hotar, "Bizi en çok ilgilendiren çevremizdeki ülkelerde kadınların yaşadığı katliamlar ve zulüm. Bunu hep beraber durdurmak için uluslararası dayanışma gününde uluslararası topluma bir çağrıda da bulunmak istiyorum. Bugün başka ülkelerin kadınları bu eziyeti çekiyorken gün gelir sizin kadınlarınız da bu durumla karşılaşabilir. Dolayısıyla her kötü örneği en kısa sürede kendi başımıza gelecekmiş gibi düşünüp hareket etmek zorundayız. Bugünün inşallah kadınlarımız için şiddetin bittiği, katliamların durduğu, yoksulluğun azaldığı ve bilinçlenmenin üst düzeye çıktığı bir gün olmasına vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.


"Yapacak çok işimiz var"

AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye'de son 15 yıldır kadınların gelişimi açısından çok olumlu ilerlemeler sağlandığını söyledi. Hotar, "Dünyada kadınların şiddete uğradığı, savaşta can verdiği, sadece çocuğunu ve bir valizini alarak ülkesini terk ederek başka ülkelere gitmek zorunda kaldığı, orada belki de başkalarından yardım ve yiyecek beklemek durumunda kaldığı bir dünyada yaşıyoruz. Ama ülkemizde son 15 yıldır kadınların gelişimi açısından çok olumlu gelişmeler kaydettik ve kaydetmeye devam ediyoruz. Gerek okullaşma oranlarında, gerekse çalışma hayatına gerekse siyasete katılımda kadınların giderek artan bir oran içinde varlık gösteriyor olması bizim için bir gurur kaynağı. Ama yeterli mi? Değil. Çünkü biz toplumumuzda yaşayan tek bir kadının bile istediği şekilde hayatını düzenlemesine destek olamasak kendimizi çok da başarılı hissetmiyoruz. Öncelikle insan, daha sonra kadın ve AK Partili kadınlar olarak hedefimiz, toplumumuzdaki her bir kadınımızın derdine çare olabilmek. Bu amaçla yaptıklarımız hem kanun hem yönetmelik düzeyinde hem kurumsal düzeyde hem de örgütlenme düzeyinde ortada. Yapacak çok işimiz, kat edecek daha çok yolumuz var. Bunun farkındayız" dedi.


"Bizim elimizde"

AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin tarafından okunan basın açıklamasında, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi için toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekildi. Keskin, şu ifadelere yer verdi: 

"Başta aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev pek tabidir ki bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak olmalıdır. Ancak bununla beraber iyi örnekleri toplumda yaygınlaştırarak kadının varlığına yaraşır temsil imkanını gözler önüne sermek asıl amacımız olmalıdır. İyi örneklerin toplumda yaygınlaşmasıyla beraber kötünün kendine yer bulamayacağı bir dünya düşüncesiyle yolumuza devam etmeliyiz. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir biçimde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.