AK Parti Aday Tanıtım Töreni Gerçekleştirildi

AK Parti Aday Tanıtım Töreni Gerçekleştirildi

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Balıkesir milletvekili adaylarını tanıttı.AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı 25. Dönem milletvekili aday tanıtım töreni gerçekleştirildi. Tanıtım törenine AK Parti Balıke...

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı, Balıkesir milletvekili adaylarını tanıttı.

AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı 25. Dönem milletvekili aday tanıtım töreni gerçekleştirildi. Tanıtım törenine AK Parti Balıkesir milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Balkonuk Center’da yapılan tanıtım töreninde AK Parti Balıkesir Milletvekili adayları Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Ayşe Kardaş, Kasım Bostan, Mehmet Bayyiğit, Hilal Demirözer ve Mustafa Canbey partililere ve basına tanıtıldı. Tanıtım töreni AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan’ın konuşmasıyla başladı. Orkan, AK Parti Balıkesir Milletvekili adayı Sema Kırcı’nın vefat eden babası için taziyelerini ileterek, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin adaylara ve ülkeye hayırlı olmasına diledi. Orkan, "İlimizde seçime katılan tüm siyasi partiler toplamda 8 milletvekili adayını belirlemek suretiyle kendi aday profilini ortaya koymuştur. Biz de AK Parti olarak çeşitli aşamalarda yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda genel merkezimizin takdiriyle belirlenen birbirinden değerli 8 adayımız ile hizmet etme arzusu, aşkı ve heyecanı içinde bu kutlu yolculuğu çıkmış bulunuyoruz. İnanıyoruz ki bu yolculuk ve mücadelemizde Balıkesir halkı bizi yalnız bırakmayacak ve her zaman olduğu gibi AK Parti ve kadrolarına sahip çıkacaktır. Vatandaşlarımız bilmelidir ki Adalet ve Kalkınma Partisi başkaları gibi kendi çıkarları doğrultusunda değil, ülkesi ve milleti için mücadele vermekte ve bu mücadelesini de ilk günkü heyecan ve aşkla sürdürmektedir. Teşkilatımız Türkiye ve Balıkesir sevdasıyla yola çıkmıştır" şeklinde konuştu.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dinçer Orkan’ın konuşması sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da 7 Haziran 2015 seçimlerine 48 gün kaldığı belirterek, "Yeni seçimler neticesinde 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi oluşacak. Bu yeni meclis yeni Türkiye’nin yeni anayasasını yapan bir meclis olacak. Kuruluşundan bu yana AK Parti bütün seçimlerde ülke genelinde birinci parti oldu. Balıkesir’de de birinci parti oldu. En son 30 Mart yerel seçimlerinde de AK Parti 15 belediye başkanlığı kazanarak yerel yönetimlerde hem Türkiye’de hem de Balıkesir’imiz de birinci parti oldu. 30 Mart seçimlerinde büyük bir başarı elde ettik. 5 belediyeyi CHP’den aldık. Sındırgı, Susurluk, Savaştepe, Marmara Adası ve Burhaniye. Bu seçimler çok çetin geçti. Merkez ilçede de MHP’li bir belediye başkanı vardı. Altıeylül ve Karesi ilçelerinde de belediye başkanlığını AK Parti’li adaylar kazandı. Ve Merkez ilçede aldığımız oy MHP’li adayların aldığı oyun iki katı oldu. Onlar yüzde 23 oy alırken bizim Karesi ve Altıeylül adaylarımız yüzde 46 oy aldı. Ve tabii ki bu başarıyı teşkilatlarımız sayesinde elde ettik. İl başkanlığımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız gece gündüz demeden koştular. Ben bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum, bundan sonra da inşallah 7 Haziran seçimlerinde AK Partiyi Balıkesir’de de, Türkiye’de de 1. parti yapmaya hazırız. Şimdi tekrar seçim zamanı. Durmak yola yola devam ediyoruz. Bütün teşkilatlarımız yerel yönetim seçimlerinde her mahalleye nasıl iki defa üç defa ziyaret edip dolaşmışsa yine ikişer üçer defa milletvekili adaylarımızla ya da adaylarımız olmadan kurduğumuz ekiplerle karış karış dolaşacağız" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK İSTİYORUZ"

Türkiye’nin başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyen Uğur, "Yeni Türkiye için, yeni anayasa deyince diyorlar ki ’rejimi değiştirmek istiyorsunuz.’ Rejim değil sistemde değişiklik istiyoruz. Başkanlık sistemi üniter devlet sistemiyle ilgili değildir. Başkanlık sistemi cumhuriyet rejimi ile ilgili değildir. Başkanlık sistemi bir siyasal sistemdir. Dolayısıyla talebimiz sadece sistem değişikliğidir. Çünkü mevcut sistem bu çağa, bu dinamiğe, yeni ihtiyaçlara, büyümeye ve güçlenmeye engeldir. Engelli bir sistem engelli bir hayatın garantisi olabilir. Bu sistem ülkeyi yönetenlere de, vatandaşa da ayak bağıdır. Böyle devam ederse her gün bir engelle karşılaşır, bunu kaldırmak için de vakit kaybetmeye devam ederiz. Mevcut sistem geçmişte sürekli koalisyonlar üreten, yöneticileri birbirine düşürüp sık sık hükümet değiştirmeye zorlayan bir sistemdir. Bütün cumhurbaşkanları ve başbakanlar bu sistem yüzünden sürekli kavga etmişlerdir. En son yaşadığımız Sezer ve Ecevit kavgası en çarpıcı örnektir. Bu kavgada herkes kaybetmiş ve en başta ülkemiz kaybetmiştir. İstikrarsız kararsız bir yapıdır bu. Bu sistem yüz turda cumhurbaşkanını seçemeyince 12 Eylül darbesini gerekçe üretmiş, askere davetiye çıkarmış, mevcut anayasa bu yüzden bir darbe anayasasıdır. Bu anayasa baronların anayasasıdır. Temel mantığı yönetimde oluşacak kararlılığı parçalamak, ülkeyi yönetenleri birbirine düşürmektir. Üretmek, büyümek, güçlenmek istiyor ve ayak bağı olacak bir sistem istemiyorsanız kendi anayasanızı kendini yapacaksınız, başkalarından sistem devşirerek değil. Nitekim Amerika Birleşik Devletleri’nin Anayasası 200 yıllık tarihinde yaşadığı acı iç savaşın bir sonucudur. Başkanlık kendi tarihi geçmişinin sistemidir ve kendine özgüdür. Daha çok özgür, daha çok zengin ve daha çok teknolojik gelişme için her ülke kendine göre bir sistem çıkarmıştır. Biz de bize göresini mutlaka bulacağız ve kendi başkanlık sistemimizi kuracağız. Birilerinin ürettiği, icat ettiği sistemleri tartışarak vakit kaybetmemeliyiz. Şimdiye kadar ithal sistemleri kendimize uydurmaya çalışarak çok vakit kaybettik. Kendi geçmişimizden hareketle bir sistem meydana getirmeye mecburuz. İnşallah 7 Haziran seçimlerinden milletimizin verdiği destekle güçlü bir AK Parti iktidarı ile yeni Türkiye’nin yeni anayasasını da AK Parti yapacak" diye konuştu.

"BALIKESİR’E 11 KATRİLYON YATIRIM YAPILDI"

Balıkesir’in her noktasında AK Parti’nin izi olduğunu ve 11 katrilyon yatırım yapıldığını söyleyen Uğur, "Muhalefetin işi karalamak. Ama bizim anlatacak çok şeyimiz var. 2002’in Türkiye’si ile Balıkesir’i ile 2015’in Balıkesir’i ve Türkiye’si çok farklı. Biz bu 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Balıkesir’e 11 katrilyon lira devlet yatırımı sağladık. Yollar, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, barajlar, göletler, hava alanları ve hastaneler. Eskiden vatandaşımızın alışık olmadığı bir sağlık sistemi var artık. İlaç kuyruğunda bekleyen vatandaşlar yerine istediği eczaneden ilacını alan insanlar var. Aynı çatı altında birleştirilmiş sağlık, aynı çatı altında birleştirilmiş eğitim sistemlerimiz mevcut" dedi.

"PARALEL YAPI TÜRKİYE’Yİ KENDİ İMAMLARIYLA YÖNETMEK İSTİYOR"

Uğur, suni gündemlerle milleti meşgul eden zihniyete de seslenip, "Geçmişte hep suni gündemlerle bu millet yoruldu. Ülke hep meşgul edildi. Başörtü meselesi büyük problem oldu. Üniversitelere kızlarımız alınmadı. İmam hatipliler üniversitelere giremedi. Suni gündemler, yapay gündemler kalmayınca da sunni gündem yaratmaları lazımdı. Ne yaptılar, Taksim’de üç tane ağacın yeri değiştirildiği için Gezi olaylarını çıkardılar. O da suni gündem. Ülkede bir isyan. Ortalığı yıkıp yaktılar. Ve ülkede büyük terör havası estirmeye çalıştılar. Daha sonra ne oldu 17 Aralık ve 25 Aralık’ta paralel yapı operasyonu. Pensilvanya odaklı bir darbe teşebbüsü. Fakat onda da muvaffak olamadılar. Onlar devleti ele geçirmek istiyor. Ne demişlerdi, ’Siz İrancısınız. MİT Başkanı Hakan Fidan ile ilgili yok efendim ’İran’la irtibatlı’ dediler. İran’la irtibatlı diyorsunuz da asıl siz Türkiye’de İran rejimi getirmek isteyen bir yapısınız. İranlılarla Türkiye’yi yönetmek istiyoruz. Türkiye’yi kendi imamlarınızla yönetmek istiyorsunuz. Ama buna devlet müsaade etmez ve etmeyecektir" dedi.

"BALIKESİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Balıkesir’in 18 bin kilometrekare yüzölçümü olduğunu ve İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde coğrafi alana sahip olduğunu söyleyen Uğur, "Marmara, Ege kıyılarımız, adalarımız, yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz, madencilerimiz, tarım ve hayvancılığımız var. Bizim bütün hesabımız 2050 yılında şu an nüfusu 1 milyon 200 bin olan Balıkesir’i 4 milyon nüfuslu bir şehir haline getirmek. Balıkesir bir cazibe merkezi. Balıkesir’i yurt içinde ve yurt dışında çalıştırmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki Balıkesir tanınsın. 10 Mart tarihinde 15 belediye başkanı ile birlikte Avrupa’nın en büyük gayrimenkul fuarını birlikte ziyaret ettik. Elimizdeki projelerle Büyükşehir olarak stant açtık. Balıkesir’i anlattık. Yabancı yatırımcıları Balıkesir’e davet ettik. Ve dedik ki ’Balıkesir’in 300 kilometre kıyı şeridi var. Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Kapıdağ yarımadası gelin buralarda yapılacak yat limanları var, oteller var, lojistik tesisler var. Hepsiyle size açığız’ 6 -7 Mayıs 2015 Mayıs tarihlerinde Gelişen Kentler Zirvesi (Gyoder) Balıkesir’de yapılacak. Bütün büyük yatırımcıları Balıkesir’deki inşaatçılarla, yatırımcılarla ve iş adamlarıyla buluşturacağız. Balıkesir’i en iyi şekilde tanıtacağız" şeklinde konuştu.

"SAYAÇLAR TAKILANA KADAR SU PARASI ALMAYACAĞIZ"

Balıkesir’de Su Kanalizasyon İdaresini (BASKİ) kurduklarını söyleyen Başkan Uğur, "Biz BASKİ’yi kurduktan sonra muhalefet bize dedi ki, ’Siz 1.1.2014’ten tarihinden itibaren kırsaldaki mahallelerden, köylerden su parası almadınız. Şimdi fatura çok yüksek gelecek’ Evet biz diyoruz ki su saatleri her tarafa takılıp okunmaya başlayınca para alacağız. Su parası almıyoruz. Hepsine helal olsun. BASKİ deyip geçmeyin. Bandırma’da arıtma tesisi yok. Bütün kanalizasyon denize gidiyor. Ege’nin incisi Edremit Körfezi burada da kanalizasyon yok. Atık su kanalizasyonsuz nereye gidiyor, denize gidiyor. Bunlarla ilgili bütün Balıkesir’deki atık su arıtma tesislerinin projesini yaptık. Bugüne kadar oradaki beldelerde proje ihalesi bile yapmamışlar. Yalnız körfezdeki yatırımımız 140 trilyon lira. Ve bunları gerçekleştireceğiz. Arseniği yüksek olan temel arıtmaları da kurduk. Bu önümüzdeki günlerde de bu tesislerin de açılışını yapacağız" dedi.

Uğur, yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarının devamında şunları söyledi: "1 yıl içerisinde makina parkı, 28 kamyon, 13 greyder, 6 ekskavatör, 3 silindir, 13 yükleyici toplam 63 tane araç aldık ve 25 milyon TL ödedik. Hazırlanıyoruz şimdi. Yaz sezonu geldi. Bütün yollara giriyoruz. 400 kilometre kırsaldaki yolun ihalesini yaptık. 400 kilometreyi de Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla yapacak. Bakın en son Özel İdare’nin yatırıma harcadığı para yılda 10-12 trilyon liraydı. 2013’de 40 milyon lira harcamış. Bunun 28 milyon TL’si İller Bankası kredisi. O kredi de bize kaldı, Büyükşehir ödüyor. Fakat bizim bu yıl 800 kilometre yol için, köprüler için, alt yapı için harcayacağımız para 160 trilyon lira. Bu yıl bunu harcayacağız. Karla mücadelede 250 bin ton tuz kullanmışız. 1 milyon TL yakıt ve yolda kalanlara dağıttığımız kumanyalar hariç. Yerel yönetim merkezi idare ile uyumlu olursa merkezi hükümetin desteklerini alabiliyor. Merkezi hükümetle uyumlu değil ise işin biraz daha zor. Balıkesir merkezde de araç sayısı arttıkça trafikle ilgili sorunlar olmaya başlıyor. Şimdi emniyet kavşağı ile Gençlik Merkezi’nin olduğu iki kavşağın düzenlemesi yapılacak. Bunlarla ilgili proje çalışmalarını alt yapı çalışmalarını Büyükşehir olarak biz yaptık. Şimdi önümüzdeki hafta içerisinde ihalesi yapılıyor. Ne kadar biliyor musunuz 20 trilyon lira. Gazi Osman Paşa ile Plevne Mahallesi birbiriyle kopuktu. Hemen orada bir alt geçidi açtırdık. Daha muhtarlar bize gelmeden biz bu projeyi yaptık. Şimdi toplu taşıma ile ilgili bütün Balıkesir’in toplu taşıması Ulaşım Daire Başkanlığı’nın sorumluluğunda. Bütün toplu taşıma araçları engellilere uyumlu, alçak tabanlı, klimalı ve kameralı araçlar olsun istedik. İlk uygulamaya Balıkesir merkezde başladık. Otobüsler kampüs hattına çalışmaya başladı. İtfaiyeye 28 adet araç alıyoruz. 14 milyon lira itfaiye araçlarına veriyoruz. Edremit, Bigadiç, Sındırgı, Manyas, Susurluk itfaiye binalarının ihalesini yaptık. Çay derecesi projemiz var. Devlet Su İşleri ile beraber yapıyoruz. Kalkınma Ajansı’ndan destek aldık. Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi, dere ıslahı ile beraber 3 bin 300 metrekare alanda showroomlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve bir çocuk köyü. Yatırım toplamı 75 milyon lira. Çamlık tepesine teleferik projemiz hazır ve bunun haricinde birçok projemiz var. Sokak köpekleri ve sokak hayvanları ile herkesin başı dertte. Hayvan barınağının ihalesini yaptık. 5 milyon 200 bin lira. Yer tespitini yaptık. Orman Su İşleri Bakanlığımızdan 480 dönüm bir arazi aldık. Oraya bir rehabilitasyon merkezi kuracağız. Bütün Balıkesir ve ilçelerinde sokak hayvanlarını toplayıp orada rehabilitasyonunu yapacağız. Oranın temelini de 1 hafta 10 gün içerisinde atıyoruz. Doğalgazı özendirmek ve havamızın temiz olması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve Altıeylül belediyeleri ile birlikte maddi imkanı olmayan ailelere doğalgaz sobası dağıttık. Yine ayrıca Balıkesir’e Teknokent kuruluyor. Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediye, Balıkesir Üniversitesi, odalar ve organize sanayi bölgesi ile birlikte bir şirket kurduk. Balıkesir’e inşallah Teknokent’i kazandırmış olacağız. Belediyemiz Milli Eğitime 300 bin lira destek verdi. Camiler, cemevleri, mabetler için de 400 bin lira destek verdik. İşte Büyükşehir’in farkı bu. Otoparklarla ilgili Balpark’ı kurduk. Gelişigüzel park etmek insanlarımızı meşgul ediyor, rahatsız ediyor. Park sorununu da çözüyoruz. Belediyemizin Fırıntaş adında bir fırını var. Bundan 15 yıl önce kurulmuş bir fırın. Bordum katta odunla çalışan bir fırındı. Şimdi modern bir hale geldi. İçinde hiç kimyasal madde olmayan, mayadan ekmek üreteceğiz. İstiyor ki insanlarımız daha sağlıklı beslensin. Öyle odunla falan değil, doğalgaz ile çalışacak."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur konuşmalarının sonunda, 7 Haziran seçimlerine hazır olduklarını belirterek, "7 Haziran’a hep beraber hazırız. Bu heyecanı teşkilatımız da görüyoruz. 8 tane pırıl pırıl adayımız var. Muhalefet her zaman kadın haklarından bahseder. Her zaman kadına şiddetten bahseder. Onlar laf üretir, biz iş üretiriz. Bakın seçmenin yüzde 50’si kadın. Bizim de adaylarımızın yüzde 50’si kadın. Biz kadına şiddeti de protesto ediyoruz. Hanımlar iyi çalışın, size çok iş düşüyor. Kapı kapı dolaşıp bütün hanımların elini sıkacaksınız. Diyeceksiniz ki ’sizin hakkınızı koruyacak olan bizleriz’ 6 Haziran Arife, 7 haziran ise bayram olacak. Gazanız mübarek olsun" dedi.

Konuşmalar sonrası AK Parti’nin 8 milletvekili adayı sahneye çıkarak tek tek kendini tanıttı. Coşkulu kalabalığın alkışladığı adaylar ve partililer daha sonra hep birlikte şehirde konvoy düzenledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.