AK Parti Adayı Köse, Gençlerle Buluştu

AK Parti Adayı Köse, Gençlerle Buluştu

Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen AK Parti Antalya Milletvekili adayı Avukat Mustafa Köse, gençlerle sohbet ederek sorularını cevapladı.Kepez Orhan Gazi Semt Konağı’nda üniversite öğrencileri...

Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen AK Parti Antalya Milletvekili adayı Avukat Mustafa Köse, gençlerle sohbet ederek sorularını cevapladı.

Kepez Orhan Gazi Semt Konağı’nda üniversite öğrencileri ile düzenlenen söyleşiye katılan Mustafa Köse, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Genç yaşta siyasetle nasıl tanıştığını anlatan Köse, siyasete girmesindeki en büyük etkenin üniversite öğrencisi iken cezaevinde ziyaretine gittiği Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde, yaşanmaz bir hale gelen İstanbul’a nasıl hizmet ettiğinin canlı şahidi olduğunu belirten Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımız, milletine sevdalı, ülkesine hizmeti kendine görev edinmiş bir kişidir. Ne mutlu ki bize onun yolunda gidiyoruz” dedi.

AK Parti’nin siyaset anlayışının temelinde halka hizmet anlayışının yattığını belirten Köse, “Biz, bir vatandaşımızın sıkıntısını çözebiliyorsak kendimizi şanslı sayıyoruz. Siyaseti de halkımıza hizmet, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarabilmek için yapıyoruz. Bunun için de partimizin ve halkımızın verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirmek adına gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

Siyasetteki anılarını gençlerle paylaşan Köse, gençlerin sorularını da yanıtladı. Başkanlık sistemi ile ilgili yöneltilen bir soruya yanıt veren Mustafa Köse, “Seçim kampanyalarında başkan ve onun politikaları oluyor. Milletvekillerinin görevi denetim mekanizması. İşin temel mantığı,

bürokrasiden kurtulmak ve daha hızlı hareket edebilmek. En önemlisi de başkanlık sistemi ile koalisyon hükümetleri ortadan kalkıyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının artık halk tarafından seçildiğini ifade eden Köse, “Siz halkın oyu ile göreve gelmiş bir Cumhurbaşkanını Köşk’e mahkum edemezsiniz. En fazla oyu alarak gelmiş bir Cumhurbaşkanına, sen sadece kanunları onayla diyemezsiniz. Başkanlık sistemi sayesinde geçmişte gördüğümüz ve krizlere neden olan Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki anlaşmazlıklar olmayacak. Başkanlık sistemi, hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğu bir sistemdir” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Köse, söyleşi sonunda gençlerin isteği üzerine onlarla birlikte özçekim yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.