AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Erürker, kadınlar yeryüzünün bereketidir

AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Erürker, kadınlar yeryüzünün bereketidir

AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hakan Çağlar Erürker, kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “kadınlar yeryüzünün bereketidir” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Hakan Çağlar Erürker,AK Parti döneminde kadın hakları konusunda ileri düzenlemeler yapıldığını belirterek Optimar Araştırma Şirketi’nin verilerinde gözüktüğü üzere AK Parti’nin açık ara önde olmasının en önemli nedenini de AK Partili kadınların aktif siyasetine bağladı. Kadınların yeryüzünün bereketi olduğunu anlatan Erürker, şu konulara değindi: “Kadını inciten, kadını hor gören, ona şiddet gösteren esasında insanlığın huzur ve geleceğine zarar vermektedir. İçinde bulunduğumuz 8 Mart Kadınlar Günü sadece kadınlar için değil, hepimiz için kıymetli bir gündür. Zira bugün bireylerin, toplumun, devletin kısaca herkesin kadınlarımızın sorunları üzerine düşünmesi, kendisini gözden geçirmesi için bir fırsattır. Aynı zamanda 8 Mart, kadınların yeryüzünde eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri; tüm ayrımcılıklara karşı çıktıkları bir gündür.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çıkılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Yeni Türkiye yolundaki AK Partili kadroların kadın hakları konusunda oldukça ileri düzenlemeler yaptığını anlatan Erürker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dönemde kadınlarımızın yaşam tarzına bakılmaksızın kamusal alana, sosyal alana, iş hayatına katılımları önündeki tüm engeller kaldırılmıştır. Türban yasağının kaldırılması da bunlardan biridir. Kadına yönelik şiddete yönelik ileri düzenlemeler ve ağır ceza getirilmiştir. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın önüne geçilmeye çalışılmıştır. Çalışma hayatında, siyasi katılımda, annelikte, doğumda pozitif ayrımcılık gereği yeni düzenleme yapılmıştır. Sosyal devlet ilkesi gereği devlet yardımlarında öncelik mağdur durumda olan kadınlara verilmiş; kadını hayatın her alanında destekleme gayreti içinde bulunulmuştur.”

OPTİMAR Araştırma Şirketinin yapmış olduğu son araştırmanın da işaret ettiği AK Parti’nin açık ara önde olmasında da, AK Partili kadınların siyasetin içinde en etkin şekilde yer almasının rolünün büyük olduğunu anlatan Erürker, şu konulara değindi:

“Ne yazık ki yapılan bunca ileri yasal düzenlemelere, artırılan cezalara, oluşturulan toplumsal duyarlılığa rağmen; kadına karşı şiddet, cinayet ve ayrımcılık yapılmasının önüne geçmekte tam başarı sağlandığı söylenemez. Bu hususta toplum olarak daha gayretli ve bilinçli olmalıyız. Esasında: “Kadının Kağanın hemen yanında hükmettiği kadim Türk geleneğinin devamcısı; ‘Cennet annelerin ayakları altındadır” buyuran bir Peygamberi olan Müslüman bir ümmetin parçası; Dünyada kadına seçme ve seçilme başta olmak üzere temel haklarını ilk tanıyan devletlerden birinin vatandaşı; olmamız hasebiyle Türkiye’nin ve Türk toplumunun kadın hakları konusunda Tüm dünyaya örnek bir konumda olması gerekir.”

Türkiye’de, 8 Mart’ın kadınların sorunlarının konuşulduğu bir gün değil, kadınların bayram havasında geçirdikleri bir gün olması gerektiğini anlatan Erürker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde 8 Mart’ın bir bayrama dönüşmesi için; Kadınlara ilişkin duyarlılık 8 Mart’la sınırlı kalmamalı, oluşan bu toplumsal duyarlılık bütün yıla yayılmalıdır. Bu hususta herkes elini taşın altına koymalı ve kendi muhasebesini yapmalıdır. 8 Mart’ta dillendirilen söylemlerin temenni düzeyinde kalmaması; Kadınlarımızın bir daha şiddete, ayrımcılığa, haksızlığa uğramaması için hep birlikte çalışmalıyız.”

Sözlerine “kadınlar yeryüzünün bereketidir” tespitiyle başladığını hatırlatan Erürker, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yeryüzünün bereketini kaçırmaya çalışanlara, kadınlarımıza şiddet ve ayrımcılık gösterenlere hep birlikte karşı durmalıyız. Sonuç olarak doğumdan ölüme yaşamımızın her anında varlıklarıyla şereflendiğimiz; gece gündüz demeden merhamet, sevgi ve şefkatlerini karşılık beklemeden hep yanımızda bulduğumuz; yeryüzündeki varoluşumuzu borçlu bulunduğumuz fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.