Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, son dönemlerde açıklanan ve AK Parti’yi yüzde 45’in altında gösteren anketlerin doğruyu yansıtmadığını savunarak, “AK Parti şu anda yüzde 48-50 bandın...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, son dönemlerde açıklanan ve AK Parti’yi yüzde 45’in altında gösteren anketlerin doğruyu yansıtmadığını savunarak, “AK Parti şu anda yüzde 48-50 bandında. Durum, son bir ayda biraz daha itekleyerek yüzde 50’yi geçeceğini gösteriyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Dr. Nureddin Nebati, AK Parti’nin Türkiye genelinde yüzde 50’yi aşan oy oranıyla 400 milletvekili sayısı aşacağını, Şanlıurfa’da ise 12-0’lık sonuç alacaklarını savundu. Son dönemde açıklanan ve AK Parti’yi yüzde 45’in altında gösteren anket sonuçlarının doğruyu yansıtmadığını savunan Nebati, “Biz seçime hazırız, İnşallah 7 Haziran’da Şanlıurfa’da 12-0 yaparak bir çoğunluğu sağlamış olacağız. Çünkü yapılan kamuoyu araştırmaları, özellikle bizlerin yaptırmış olduğumuz kamuoyu araştırmaları Türkiye’de Ak Parti’nin yüzde 48-50 bandında olduğunu ve son bir ayda da biraz daha itekleyerek elliyi geçeceğini gösteriyor. Çünkü son bir ay AK Parti’nin gücüne güç kattı. Yaptığımız hizmetler, dağıtmış olduğumuz kitapçıklar da bizim bu başarıyı elde edeceğimizi gösteriyor. Özellikle muhalefet partilerinin bu son 15 gün içerisinde göstermiş olduğu performans, seçmenimizin AK Parti’yi destekleme konusundaki kararının nedenini gösteriyor” dedi.

ASGARİ ÜCRET YARIŞI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, partilerin açıklanan vaatlerinde asgari ücret konusundaki sözleri gerçekçi ve doğru bulmadığını kaydetti. Asgari ücret konusunda vaat edilen rakamların, asgari ücretlinin faydalandığı hastane, okul, ulaşım gibi dolaylı imkanların hesaba katılmadan açıklandığını belirten Nebati, “Şu anda biliyorsunuz asgari ücret yarışı var. Biri ‘bin 400 TL’ diyor, diğeri ‘bin 500’ diyor. Bir başkası 5 bin diyor. Kimin parasını kime dağıtıyorlar. Hesabını kimse sormuyor. Asgari ücretle çalışan işçilerin tamamı özel sektördedir ve özel sektördeki imkanların kim tarafından nasıl karşılanacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı" dedi.

Muhalefetin bir taraftan emeklilerle, öbür tarafta da özellikle çiftçilerle yarış içerisinde olduğunu kaydeden Nureddin Nebati, “Bir taraftan emeklilerle ilgili bir yarışa, öbür tarafta da özellikle çiftçileri kandırmaya yönelik büyük bir yarış var. Birisi ‘1,5’ diyor, biri ‘1,75’ , biri ‘1,80’ diyor. Açık bir yarış var. Hatta bazıları mazotu tamamen bedava vereceğini söylüyor. Biliyorsunuz mazot havadan yağmur gibi yağmıyor, yeraltımız da mazot kaynamıyor, fışkırmıyor. Bir pamuğun üretildiği gibi de mazot üretilmiyor. Bu mazot ham madde olarak yurt dışından geliyor ve burada işlenip satılıyor. En azından şu ‘mazotu bedava vereceğim’ diyenlere bir sormak lazım. Bu mazotun parasını kimin cebinden alıp kimin cebinde koyacaksın, bunun hesabının iyi verilmesi lazım” diye konuştu.

2002 seçimlerindeki Genç Parti’yi hatırlatan Nebati, “Ben muhalefet partilerimizin, seçmeni doğru bir şekilde okumasını ve ona göre vaatler verilmesini tavsiye ediyorum. Bizi takip ediyorsunuz ama çok geriden takip ediyorsunuz” dedi.

AK Parti iktidarının sosyal yardımlarını oy satmak olarak yorumlayan muhalefetin, açıkladığı vaatlerle oy satın almaya çalıştığını kaydeden Nebati, şöyle devam etti:

“Ey millet, oylarınız satılık değildir diyenler bugün bu millete ‘sana mazot vereceğim, sana şeker vereceğim, sana şu kadar para vereceğim, şunu yapacağım bunu yapacağım’ diyerek, o hakaret ettikleri milletten oy istiyorlar. Yalnız sosyal devlet anlayışı konusunda da her konuda olduğu gibi nal toplamaya devam ediyorlar. Çünkü şu anda başta CHP olmak üzere muhalefet partilerimizin seçim beyannamelerindeki vaatlerin tamamı ama tamamını AK Parti hükümeti zaten 13 yıllık icraatları döneminde gerçekleştirmiş bir partidir. Tamamına yakını emekli maaşlarından dul maaşlarına, yetimlere verileceklere kadar, yeşil karttan sosyal imkanların sağlanmasına kadar her türlü imkan bu ülkede gerçekleştirildiği için zaten AK Parti iktidarı, hem hizmete hem insan haklarına hem de demokrasiye vermiş olduğu katkı ile bugünlere kadar geldi. Kalan bir aylık seçim kampanyasında biz arazideyiz, sahadayız. Seçmenin ne istediğini çok iyi biliyoruz, ulaşamayacağımız hiçbir seçmen yoktur. Şu anda biz 2 milyon nüfuslu Şanlıurfa’da bulunan bir milyon seçmenin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Nureddin Nebati, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nın 10 Mayıs Pazar günü Şanlıurfa’da miting yapacağını hatırlatarak, tüm vatandaşları davet etti. Gazetecilerin sorularına da cevap veren Nebati, toplantıda bulunan kendisi dışındaki 11 milletvekili adayıyla kardeş olduğunu kaydederek, seçim çalışmalarına destek veren belediye başkanları, parti yöneticileri ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Programda yerel ve ulusal medya temsilcilerine, Başbakan Davutoğlu’nun mitingine davet için hazırlanan slayt gösterisi de izletildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.