Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın:

Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın:

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Paralel Yapı operasyonuyla ilgili tutuklu bulunan 75 kişinin tahliyesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.Gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup...

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Paralel Yapı operasyonuyla ilgili tutuklu bulunan 75 kişinin tahliyesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Ahmet Aydın, yaşananları ‘Paralel kumpas’ olarak değerlendirdi. Yasalarda ve hukukta mahkemelerin yetkileri ve sorumluluklarının belli olduğunu belirten Aydın, hiçbir mahkemenin yetki gaspı yapmaya hakkının olmadığını vurguladı.

Ahmet Aydın, “Reddi hakim talebi bir defa bir hakimin şahsi birtakım problemlerinden dolayı talep edilebilir. Ancak burada öyle bir şey var ki adeta İstanbul Adliyesi’ndeki tüm sulh ceza hakimlerinin reddi sanki karara bağlanmış. Sulh ceza mahkemelerinin vermesi gereken bir kararı, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin karara bağlaması kabul edilir bir şey değildir. Bu bir skandaldır. Bu bir Paralel kumpasın adeta devamı niteliğindedir. Her iki mahkemenin iş birliği neticesinde adeta yangından mal kaçırırcasına, mevcut dosyadaki tüm tutukluları tahliye etmeye çalışmışlardır. Bunu kabul etmek mümkün değildir” dedi.

Paralel Yapı’nın tamamen temizlenmediğini vurgulayan Aydın, şu açıklamalarda bulundu:

“Emniyetteki, yargıdaki ve devletin diğer bürokratik alanlardaki yapılanmalarını gördük. Bu yapılanmaların bu ülkede nelere sebebiyet verebileceğini, ne derece bir tehdit oluşturduğunu da 17 ve 25 Aralık’ta gördük. İşte maalesef aynı yapı fırsatını buldukça iş birlikçileriyle birlikte milletin iradesini gasba dönük birtakım işlere devam ediyor. Gerekirse hukuk da çok rahat bir şekilde hukukçuları tarafından çiğnenebiliyor. Bu manada da baktığımızda mutlak suretle bu olayın HSYK tarafından da soruşturulması, ceza mahkemeleri tarafından da ciddi manada soruşturulması lazım. Bu kabul edilebilir, yenilir yutulur bir olay değil. Paralel Yapı tabi ki tamamen bitmedi. Büyük ölçüde paralelle mücadele konusunda ciddi bir başarı sağlandı. Hükümetin kararlı ve dik duruşu sayesinde belirli bir mesafe alındı. Adeta bu devletin kılcal damarlarına kadar bunlar işlemiş. Zamanla tabi ki bu yapıyı tamamen temizlemek gerekiyor. Yetkili merciler nezdinde en azından bu yapılanmada bir temizlik yapıldı diyebiliriz ama yüzde yüz tamamen temizlendi mi? İşte görüyoruz ki henüz daha tamamen bitmedi. Pensilvanya ile bağımsız hareket etmedikleri çok açık ortadadır. Bu yapının medya kuruluşlarının haberlerini görüyoruz. Bu yapının söz sahibi insanların söylemlerini hepimiz çok net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla birbirinden bağımsız, habersiz bu işlerin olması mümkün değil, bir zincirin halkaları gibi yukarıdan aşağıya bir görev paylaşımı söz konusu, bir senaryo, bir tezgah var. Bu tezgahta kime ne rol düşüyorsa herkes kendi rolünü oynuyor. Muhalefetin bu Paralel Yapı’nın yanında yer alması, bu tezgahın bir parçası olması gibi görünmesi çok daha acıdır. Türkiye’deki kronik muhalefet yetmezliğini gösteriyor; sığ muhalefet yapıyorlar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.