AK PARTİ Nazilli İlçe Teşkilatı yeni başkanı

AK PARTİ Nazilli İlçe Teşkilatı yeni başkanı

AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığının, Genel Merkez tarafından görevden alınmasının ardından gözler, oluşturulacak olan yeni yönetime çevrildi.

Partiye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre ilçe başkanlığına Hakan Çağlar Erürker’in getirileceği iddia edildi. Erürker 2010-2014 yılları arasında Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı görevinde bulunurken, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Aydın’dan milletvekili adayı olmuştu.

çağlar erürker ile ilgili görsel sonucu

Kariyeri başarılarla dolu

Brüksel Üniversitesi (ULB) Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü dereceyle bitiren Hakan Çağlar Erürker, 1996-1999 yılları arasında Belçika Türk Üniversiteliler Birliği Başkanlığı yaptı. 2000 yılında ‘İlişkilerin Yeniden Tanımlanmasına Doğru Avrupa Birliği ve Türkiye’, 2005 yılında ise ‘Devlet ve Piyasa Mantığı Arasında Avrupa Savunma Sanayilerinin Dönüşümü’ konularında hazırladığı tezlerle Brüksel Üniversitesi Avrupa Etütleri Enstitüsü (IEE) ve Uluslararası-Stratejik Araştırmalar Merkezi (CERIS)’nden Avrupa Birliği Politikaları ve Uluslararası Politika alanında iki yüksek lisans derecesi almıştır. 2006 yılında Washington Üniversitesi’nde ( UW/ Seattle- ABD) konuk araştırmacı olarak çalıştı. Doktora programını Lille Üniversitesi’nde (Lille- Fransa) tamamlayan Hakan Çağlar Erürker ‘Avrupa Savunma Sanayilerinin Yeniden Yapılanmasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Rolü’ konulu doktorasında tez savunma aşamasındadır. 2002-2010 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hakan Çağlar Erürker, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ekonomi Politik konularında dersler verdi. 2010- 2014 yıllarında Avrupa Birliği Bakanlığı AB İşleri Uzmanı görevi yaparak “Türkiye-AB Müzakere Süreci” ve “T.C. AB İletişim Stratejisi”nin hazırlanması ve uygulanmasında görev aldı.Avrupa Birliği Bürokratlarını hazırlayan Avrupa Koleji (College of Europe) Yüksek Lisans Programı Türkiye Ulusal Seçici Kurulu’nda Jüri üyeliği yaptı. 

HABER-ENGİN KOCAMAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.