AK Parti terörü konuştu

AK Parti terörü konuştu

AK Parti Aydın 64'üncü İl Danışma Meclisi Toplantısı, Efeler'de İl Kültür Merkezi Hidayet Sayın Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantı gündeminde son günlerde yaşanan terör olayları ve koalisyon görüşmeleri vardı.

Toplantıya, AK Parti Aydın Milletvekilleri Sadık Atay ve Abdurrahman Öz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, Kadın Kolları İl Başkanı Mediha Turgut, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Enes Yıldız, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Teşkilat Başkanları ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Divan başkanlığını Mahmut Çağlayan'ın yaptığı toplantının açılışında İl Başkanı Ömer Özmen, 7 Haziran seçimlerini ve ardından yaşanan süreci değerlendirdi. Özmen, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinden birinci parti olarak çıkmamıza rağmen seçimin mağlubu ilan edildik. 'Millet, AK Partisiz bir hükümet istiyor' dediler. AK Parti'yi yıpratmak adına ellerinden geleni yaptılar. Fakat biz meclis başkanı seçimlerinde 258 vekilimizle dimdik durup kendi adayımızı sonuna kadar destekleyip, onu meclis başkanı yaparak 7 Haziran seçimlerinin mağlubu olmadığımızı bir kere daha gösterdik. 7 Haziran seçimlerimizde milletimiz bir karar verdi. Bize 'koalisyon olun' dedi. Milletin kararı bizim için her şeyin üstündedir. Biz koalisyon çalışmaları adına her şeyi yapıyoruz. 'AK Parti'ye asla' diyenlerle bile gidip görüştük. Fakat bu görüşmelerin sonucunda her şey olabilir. Her şeye hazırlıklı olun, Koalisyon hükümeti de kurulabilir erken seçim de olabilir. Son günlerde yaşanan terör olayları bizi derinden yaralıyor. Zor bir süreçten geçiyoruz, sinir uçlarımıza dokunuyorlar. Bu süreçte AK Parti olarak gereken neyse yapacağız. HDP, milletin verdiği yetkiyi kavrayamadı,sırtını Kandil'e dayadı. Terörün beli kırılana kadar operasyonlar devam edecek. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.''

"PİŞMANLIKLAR DİLE GELİYOR"

"7 Haziran seçimleri öncesinde hep tek başımıza iktidar olmak istediğimizi dile getirdik fakat sandıktan koalisyon kararı çıktı. Milletimizin kararıdır, Bizim AK Parti olarak üzerimize düşen neyse onu yaparız dedik ve yapıyoruz da" diyen AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, şunları dile getirdi:

"Seçimlerden sonra gittiğim yerlerde şunu gördüm bu durumdan pişmanlık duyanlar var. 'Keşke' diyenler var. Çünkü 7 Haziran seçimlerinden sonraki tablo apaçık ortada. Faiz oranları belli. Terör olayları belli. Bizim seçim kampanyalarımızda ne kadar dürüst olduğumuz ve doğruları söylediğimiz anlaşıldı. Biz AK Parti olarak ne dediysek onu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Hep söylediğimizi yaptık ve yaptığımızı söyledik. AK Partisiz hükümet kurulamayacağı ortada. Biz her türlü sonuca hazırız, Sizler bu sıcakta bizi yalnız bırakmayarak buraya geldiyseniz, bir erken seçim durumunda evelallah biz iktidar oluruz.''

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Abdurrahman Öz'ün ardından konulan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Sadık Atay da, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, "Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak" dedi. Konuşmasına başlamadan önce şehitlerimiz için salondaki herkesin Fatiha okumasını isteyen Atay, terör olaylarını lanetleyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizde terör olayları sistematik olarak devam etmekte. Hükümetimiz de bu konu hakkında gereken neyse yapıyor ve yapmaya devam edecek. Terörün beli kırılana kadar ne gerekiyorsa onu yapacağız. 1 değil 3 değil 33 terör örgütü de gelse hadlerini bildireceğiz. Bu ülkenin bayrağına, değerlerine dil uzatanları asla affetmeyeceğiz.

''DEMOKRASİMİZE, KAMU DÜZENİMİZE ve İTİBARIMIZA SALDIRDILAR''

Türkiye'deki demokrasi ve özgürlük kavramının zaafiyete uğradığını bütün dünyaya duyurmak adına çalışmalar yaptılar. Kamu düzenimizin bozulduğunu yani askerin, polisin bunların üst düzey yöneticilerinin artı görevini yapamaz hale geldiğini, üçüncü olarak da itibarımızın yok olduğu yönünde algı oluşturmaya çalıştılar. Türkiye'yi DEAŞ gibi bir örgüt karşısında bir şey yapamıyor algısı oluşturmaya çalıştılar.

''TOPLUMUN FAY HATLARIYLA OYNADILAR''

PKK hesapta kendilerini Kürt kardeşlerimizin temsilcisi göstererek, onları harekete geçirmeye çalıştı. DEAŞ, hesapta kendilerini alevi kardeşlerimizin temsilcisi göstererek onları harekete geçirmeye çalıştı. İŞİD kendini Sünni kardeşlerimizin temsilcisi göstererek onları harekete geçirmeye çalıştı. Kısacası toplumun fay hatlarıyla oynadılar. Ne yaparlarsa yapsınlar Yaptıklarının bedelini misliyle ödeyecekler. Biz her zaman ne diyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet. Tüm bunlar Türkiye'yi karanlık günlerine geri döndürmek için hazırlanmış birer senaryodur.”

“ELLERİNDEN KAN AKAN KİŞİLER

ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİKTEN BAHSEDİYOR”

“CHP ve HDP sürekli özgürlükten ve kardeşlikten bahsediyor fakat genel kurulda bir şey dikkatimi çekti” diyen Atay, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye'de artan terör olayları için inceleme komisyonu kurulması için olağanüstü genel kurul toplanma teklifi veren CHP'nin sözcüsü, ‘ailemle birlikte HDP'ye oy verdim’ diyen biriydi. Yine o CHP'nin temsilcisi yani sözcüsü ağzına DHKPC lafını almadı, onu terör örgütünden saymadı. Ama yeri gelince özgürlük ve kardeşlikten bahsetmeyi çok iyi biliyorlar. Özgürlükten bahseden CHP'nin vekilleri istanbul'da DHKPC'nin yürüyüşünde, HDP'nin milletvekilleri güneydoğudaki bütün çirkin işlerin içinde. Şu an meclisteki muhalafet yeter ki AK Parti gitsin vatan elden gitmiş sorun değil düşüncesinde. Şehitler kimsenin umurunda değil.

“BEĞENMEYEN ÇIKSIN GİTSİN”

Biz başından beri özgürlük diyoruz, kardeşlik diyoruz, kan akmasın diyoruz. Bizim Tevhid inancımız var, biz müslüman olmayanla bile kardeşçe yaşarız diyoruz. Bize ceddimiz bunu öğretti. Kardeşçe yaşamayı öğretti. Ama siz Türkiye'yi beğenmiyorsanız işte sınır kapıları orda çıkın gidin. 1 değil 3 değil 33 terör örgütü gelsede biz herkese hadlerini bildireceğiz. Türkiye cumhuriyetinin değerlerine saygısızlık eden herkes cezasını çekecek.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.