AK Partili Atay: Aydın’a hizmet için ortak paydada buluşalım

AK Partili Atay: Aydın’a hizmet için ortak paydada buluşalım

AK Parti Aydın önceki İl Başkanı ve 25. Dönem Aydın Milletvekili Aday Adayı Sadık Atay, seçim çalışmaları kapsamında aday adaylığı sürecini değerlendirdi.

Ankara’nın değil Aydın’ın milletvekili olacağını kaydeden Atay, gece gündüz demeden çalışacağını ifade ederek, “Ben partimin neferiyim” dedi.AK Parti Aydın İl Başkanlığı’ndan istifa ederek milletvekili aday adayı olmasındaki sürecin nasıl geliştiğini açıklayan Atay, “Bu yenilenmede fayda gördük. Artık il başkanı olarak Aydın’da teşkilatlarımıza bu vakitten sonra daha fazla bir şey katmamız belki de doğru olmayabilirdi. Bir yenilenmenin bir heyecanın ve bu konudaki bir kan değişiminin faydalı olacağını düşündüm. Bunu oturup teşkilat büyüklerimizle konuştuk. Bizim bu çerçevede tekliflerimiz ve görüşlerimiz olumlu da karşılandı. AK Parti Aydın İl Başkanı olarak Aydın’a bu konuda yakışır, emaneti en iyi şekilde taşıyacak diye düşündüğümüz ismi genel merkezimizle istişare yaparak karar verdik. Bugün daha önce çeşitli partilerde il başkanlığı yapmış çok değerli kardeşimiz Ömer Özmen noktasında bir ön karar oluşturduk. O da sağolsun kaçmadı arkadaşımız aksine onayladı. Ben de bu memleket için göreve hazırım dedi. Tabi ki bunu genel merkezimize aktardık genel merkezimiz de incelemelerini yaptı, görüşlerini tamamladı ve gerçekten bugün Aydın şartlarında bu görevi en iyi yapacak olan değerli kardeşimize emanet ettik” diye konuştu.

“ADAYLARI KOMİSYONLAR BELİRLEYECEK”

Diğer partilere göre AK Parti’ye aday adaylığı için başvuran sayının fazla olması nedeniyle ilk 20’ ye kalan adayları Ankara’daki komisyonların belirleyeceğini vurgulayan Atay, “55 aday adayımızın hepsi birbirinden kıymetli insanlar. İşin içinde mevcut milletvekillerimiz ve yeni gelen kardeşlerimiz de var. 1 Mart tarihinde 42 arkadaşımız temayüle girdi. Bu temayüllerin neticeleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Kamuoyunda bir takım şeyler paylaşılsa da il başkanımızın da ifade ettiği gibi hepsi dedikodudan ibaret. Temayüle giren arkadaşlarımız bir alt komisyon dediğimiz genel merkezde bir komisyona girdiler. Burada ne kadarı elendi ne kadarı kaldı bu da işin dedikodu kısmı. Bahsedilen ilk 20 meselesinde ara komisyon tarafından geçtiğimiz hafta çalışmalar yapıp Başbakanımıza da dosyayı sunacaklardı. Ara komisyonlarda 42 kişiden ne kadarının elenip ne kadarının kalacağı noktasındaki ön çalışmaların kararını üst komisyonlar verecek. Bu çerçevede genel başkan yardımcılarımızla birlikte Aydın’ın bütün siyasi geçmişini oy oranlarından tutun hizmetlerine kadar mutlaka bir puanlamasını yapacak. Bu noktada Aydın’da milletvekili olabilmek için üç ana kriter var. Bir; çok iyi oy alacak, iki; bu emaneti taşıma kabiliyetine sahip olacak, üç; seçildikten sonra sahada en iyi hizmeti verecek olan kişilerin olması gerekiyor. En iyi kriterde her kim olursa olsun bu ekibin sonuna kadar destekçisi olacağız” dedi.

“2023’TE 7 MİLLETVEKİLLİĞİNİ DE ALACAĞIZ”

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde AK Parti’nin Aydın’dan 4 veya 5 milletvekili çıkaracağını iddia eden Atay, “Türkiye’deki 2023 vizyonunda 7 milletvekilini de alacağız ve bunu da tarihe not düşebiliriz. 2015 genel seçimlerinde halkımızın teveccühü ile 4 veya 5 milletvekilini meclise göndereceğiz. 2023 seçimlerinde 7 milletvekilinin yedisini de almaya yönelik hazırlık yapıyoruz ve buna da inanarak gidiyoruz. Çünkü yüzde 18’ den yüzde 40’a çıkan ve hiç aşağıya düşmeyen bir eğrimiz var. Yerel seçimlerde başarısız olunmasının nedenleri arasında partiden çok kişilerin oyları ön plana çıkması oluyor. Siyasetin kişiler noktasında hatayı kabul etmediğini çok net görüyoruz. Yereldeki meselemizin de başlangıcı 2004 genel seçimleridir. Maalesef bunlar bize ders oldu. Biz bunların iyi tarafından bakıyoruz. İleri yönelik aynı hataları tekrar etmeme noktasından bakıyoruz. Günün şartlarında bunların olması gerekiyordur. Geçmişi yargılamamız söz konusu olamaz böyle bir hak içinde de değiliz. Biz ileriye bakmalıyız. Yoksa siyaset küslük dargınlık kabul etmez. Biz böyle bir noktada da olamayız” şeklinde konuştu.

“BEN PARTİMİN NEFERİYİM”

Milletvekili seçilmesi durumunda Aydın’a hizmet için gecesini gündüzüne katacağını öne süren Atay, “12 yıldır Aydın’ın içinde aktif olarak siyaset yapıyorum fakat milletvekilliğini bir teşekkür, bir şereflendirme, bir ödül olarak görmedim. Böyle bir hırsım arzum da söz konusu değildir. Ben partimin neferiyim. Milletvekili seçildiğim günün sabahında ilk önce eşimle helalleşirim. Partime gidip il başkanıma ‘emrindeyim’ diyerek Aydın için yapılması gereken ne varsa yoğun bir çalışma içine girerim. Bu noktada Ankara’ya taşınmayı düşünmem. Böyle bir düşüncem şimdilik söz konusu değil. Ben önemli bir şey olmadığı sürece topraklarımdan pek ayrılma derdinde değilim. Ben Ankara’da 3 gün görevimi yapıp 4 gün seçim bölgesinde de çalışmalarımı yapacağım. Bu 4 günde de halkımızın taleplerini halkımızın beklentilerini ve sahamızda yapılması gereken işleri ilgili bakanlıklara, diğer milletvekillerimizle birlikte ileteceğiz. Aydın’ın menfaatinin net olduğu ve ortak çalıştırma gerektiren işlerde diğer parti milletvekilleriyle birlikte hep beraber Ankara’da Aydın’ın haklarını savunmak üzere bir yol haritam olacak” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’A HİZMET İÇİN ORTAK PAYDADA BULUŞALIM”

İnsanların siyasetten bir beklenti içinde olduklarını kaydeden Atay sözlerini şu şekilde tamamladı: “Genel merkezimizin çizmiş olduğu çerçeve içerisinde hiç bir sınırın dışına çıkmadan ekip arkadaşlarımla beraber yani parti arkadaşlarımla tabanın ortak sesi neyse onunla hareket edeceğiz. Teşkilat kademelerimiz ve milletvekillerimiz duruşları ve davranışlarıyla bu yolda AK Partiye çok yol kat ettirdi. İnşallah daha iyi olacak diye düşünüyorum. Aydın’da bir kardeşim işsizse ben bundan rahatsızlık duyuyorum. Onun için insanlarımızla samimiyet köprüsünü kurmaya gayret edeceğiz. Bu niyetimizle Aydın’da hizmetlerin arttığı, herkesin daha mutlu ve ferah yaşadığı, kısır döngülü siyasetlerin yapılmadığı ve Aydın’a hizmet etmek için ortak bir paydada buluşmayı dua ediyorum”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.