AK Partili Başkan Zafer Savcı’ya 2 yıl 6 ay hapis şoku

Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Yenipazar’ın AK Partili Belediye Başkanı Zafer Savcı hakkında ‘Evrakta Sahtecilik’ suç işlediği gerekçesiyle verdiği 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Ankara Acıbadem Hastanesi’nde prostat ameliyatı olan ve halen tedavisi devam eden Zafer Savcı’nın kararın tebliğ edinmesinden sonra ceza evine konulacağı öğrenildi. Başkan Zafer Savcı’nın 2005 yılında belediyeye ait iş yerlerinden birisini yüksek bedelle AK Parti İlçe Yönetimi’ne kiraladığı ve dönemin ilçe yönetiminin biriken 3 bin 500 TL’lik kira borcunu ödememesine rağmen yönetime ‘borcu yoktur’ evrakı verdiği iddia edilmişti.

CHP’Lİ BAŞKAN DAVA AÇTI

Zafer Savcı’nın 2009 yılında seçimi CHP’li rakibi Mehmet Yüsran Erden’e kaptırmasının ardından, CHP’li başkan Erden belediye dükkanlarında oturan ve kira borcunu ödemeyenler hakkında para tahsilatı davası açmıştı. Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım ise mahkemeye Başkan Zafer Savcı tarafından imzalanan ‘Borcu yoktur’ kağıdı göndererek, belediyeye borçları olmadığını beyan etmişti. Yenipazar Belediyesi mali inceleme ekipleri ise AK Parti’nin kiraladığı iki dükkanın da borcu olduğunu ispat edince, dönemin Belediye Başkanı Zafer Savcı, ‘Resmi Evrakta Sahtecilik’ suçundan yargılanmaya başlamıştı.

BAŞKANLIĞI DÜŞERSE NE OLACAK?

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı’nın mahkumiyetinin kesinleşerek cezaevine konulmasının ardından başkanlığının düşeceği ve Belediye Meclisi üyelerinin kendi aralarında yeni bir başkan seçeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum