AK Parti'li Erdem Akyeniköylülerin Sorununu Dinledi

AK Parti'li Erdem Akyeniköylülerin Sorununu Dinledi

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akyeniköy Mahallesin’de yaşayan bazı zeytin üreticilerinin dedelerinden kalma zeytinleri 2 yıldan bu yana toplayamadıklarını söylemesinin ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Akyeniköylü üreticilerin dinledi.

Didim'e bağlı Akyeniköy Mahallesin'de yaşayan bazı zeytin üreticilerinin dedelerinden kalma zeytinleri 2 yılda bu yana toplayamamalarını dile getirmesinin ardından AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Akyeniköylü üreticilerin dinledi.

Hazine arazisi üzerinde yıllar önce dikilen ve atalarından kalan yerlerin 1986 yılında Milli Savunma Bakanlığına geçmesinin ardından başlayan süreçte son 2 yıldır askeri arazilerin içerisinde kalan zeytinleri, toplayamamaktan şikayetçi olan Akyeniköylü bazı üreticiler yetkili makamlardan çözüm istedi. Akyeniköylülerin şikayetine duyarsız kalmayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Akyeniköy'e gelerek üreticilerin sıkıntılarını yerinde dinledi. Erdem'i AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Belediye Meclis Üyesi Maşallah Subaşı, Akyeniköy Mahalle muhtarı Ahmet Yarımkaya ile İlçe yöneticileri karşıladı.

Zeytin üreticilerinin sorunlarıyla ilgili AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü bilgiler aktarıp konuyla ilgili Didim Kaymakamı İskender Yönden'in bilgisi olduğunu, Valiliğe ve İlgili Bakanlığa bilgi verildiğini söyledi.

Yerin tapusunun Hazine'ye ait olduğunu, kullanım hakkının ise Milli Savunma Bakanlığında olduğunu belirten Ünlü 731 parseldeki 2 bin dönümlük alanın kullanım hakkıyla ilgili yaşanan soruna çözüm istendiğini dile getirdi.


"VATANDAŞIN HUKUKUNU DA KORUMAK LAZIM"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise konuyla ilgili İlçe Kaymakamı, Aydın Valisi, Bakanlık müsteşarı ve Bakan Yardımcısının haberdar olduğunu ve sorunun Bakan'a iletildiğini söyledi. Devletin arazisinin devletin ordusuna tahsis edildiğini dile getiren Erdem "Bu zeytin ağaçlarını vatandaş ekti biçti işledi buradan sorun yok; Geçen yıldan bu yana sorun olmaya başlamış. Askeriyeye tahsisli olduğundan Adalet Bakanlığı ile protokol yapılmış ve Cezaevlerinde kalan mahkumlar aracılığıyla zeytinler toplatılıyor. Evet devlet haklı çünkü devletin arazisi devletin ordusuna tahsis edilmiş. Bakan Yardımcısıyla görüştük kendisi de şöyle dedi 'arazide 1984'ten bu yana zeytin ağaçları varmış, eskiden beri zeytin ağaçları varmış ama 1984'ten sonra ağaç dikilmiş mi' diye sordu. 'Tahsisli olduğunu biliyorlar 1984'ten sonra neden ağaç dikmişler.' Diye soru yöneltti. Bu konuyla ilgili Eski Başkan Yılmaz Öz ile takip etmiştik. Şimdi burada Bakan yardımcısına durumu anlattım. Devletin zeytine ihtiyacı yok belki vardı cezaevlerindekiler için ama diğer yandan da vatandaş buraları ekip dikmiş. Vatandaşın hukukunu da korumak lazım. Devlet ile Vatandaş arasında çizgi var; onu ele alacağız. Sınırdayız."diye konuştu.

Ziyaretin sonunda AK Parti'li Erdem beraberindekilerle birlikte Askeriyenin işlediği Zeytinlik arazilerini yerinde gezip bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.