AK PARTİLİ ERİM’DEN 27 MAYIS AÇIKLAMASI

AK PARTİLİ ERİM’DEN 27 MAYIS AÇIKLAMASI

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

GÜNAY PABUŞÇU-AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. "Aydın’ın yiğit evladı" diyerek bahsettiği Adnan Menderes'in “Yeter söz de, karar da milletindir!” diyerek iktidarı devraldığını belirten Erim, "Ama Türkiye’nin kalkınmasına karşı olan odaklar bugün olduğu gibi o gün de boş durmadı” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. 14 Mayıs 1950 tarihinde gerçekleşen seçimlerde "Aydın’ın yiğit evladı" diyerek bahsettiği Adnan Menderes'in “Yeter söz de, karar da milletindir!” diyerek iktidarı devraldığını belirten Erim, "Ama Türkiye’nin kalkınmasına karşı olan odaklar bugün olduğu gibi o gün de boş durmadı. Milletin iradesi ile iktidara gelen Adnan Menderes’i darbeyle indirdiler bir de darağacına gönderdiler. Üstelik 20 yıl boyunca da o günü sözde “Demokrasi Bayramı” ilan ettiler" ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE DARBELER EŞİĞİNİ ATLATTI”
27 Mayıs'ın bir benzerini 15 Temmuz'da yaşadıklarını savunan Erim, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye azmetmiş FETÖ’cü hainler, dışarıdaki işbirlikçileriyle ülkeyi işgal etmeye yeltenmişlerdi. Allah’a hamd olsun Türkiye, toplumsal ve siyasi olarak darbeler eşiğini atlattı. Yıllardır darbelere karşı mücadele veren milletimiz 15 Temmuz 2016 tarihi ile darbeler dönemini geride bırakarak, güçlü büyük Türkiye’nin inşasına hep birlikte azim ve kararlılıkla devam etmektedir" diye ekledi.

Demokrasinin, hakkın ve hukukun önemini her zaman idrak ettiklerini kaydeden Erim, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Millet egemenliğinin üstünlüğüne her zaman inandık. Dün olduğu gibi, bugün de gerek Adnan Menderes ve arkadaşlarının, gerek 15 Temmuz şehitlerimizin ve demokrasi adına verdiğimiz tüm canların değerlerini koruyacak ve yaşatacağız. Bilinmelidir ki Anadolu topraklarında bu aziz milletin hak, adalet, milli ve manevi değerlerine kasteden zihniyet her zaman kaybetmeye mahkumdur."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.