AK Partili Ertürk, "Belediye başkan adaylarımızı FETÖ belirledi"

AK Partili Ertürk, "Belediye başkan adaylarımızı FETÖ belirledi"

AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, 2009 yılındaki yerel seçimlerinde partisinin Aydın ve Nazilli belediye başkan adaylarının FETÖ tarafından belirlendiğini söyledi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Ertürk, “Kendi elimizle vatandaşımıza onların beklentisi dışında bir aday koyduk. Şimdi o gösterdiğimiz aday bir yıldır FETÖ’den içeride yatıyor. Hain örgüt bu kadar içimize sızmış bizim. Buradaki adayımızı zaten söylemeye gerek yok zaten biliyorsunuz. Bu hain örgüt bizim adaylarımızı belirleyecek kadar bize nüfus etmiş.” dedi.

47ff5959-7ade-4e54-8f31-31a0e9dc9c27.jpg

AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, partisinin Nazilli ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda konuşan Ertürk, parti teşkilatındaki herkesin çok çalışması gerektiğini söyledi. Partililerine seslenen Ertürk çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ertürk, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin belediye başkanı adaylarını belirlediğini söyledi.

“Önder Tekeli aday olmak istemişti, biz Mehmet Gacar’ı aday yaptık”

Ertürk, konuşmasında şunları kaydetti; “Biz Nazilli’de hiç seçim kazanamadık. Şimdi oturacağız, biz Nazilli’de neden sçeimi kazanamadık onu konuşacağız. Yanlış aday mı koyduk? Koyduk mu ? koyduk. Önder Tekeli aday olmak istemişti, biz Mehmet Gacar’ı aday yaptık. Bazı şeyleri çok net ve açık konuşmakta fayda var. Bunları net konuşmazsak sonuca ulaşamayız. Halk kimi istiyor ? Ali’yi. Veli’yi aday yapmayacağız bundan sonra. Vatandaşımız seçmenimiz kimi belediye başkanı görmek istiyorsa onu aday yapacağız. Doğru olanı budur.”

589a1744-a454-437e-b697-4ba3ca1cfcd2-(1).jpg

“2009 bizim partimiz için kırılma noktası oldu”

“Aydın’da İlhami Ortekin belediye başkanı. Adam beş yıl belediye başkanlığı yaptı, adamı daha sonra belediye başkanı yapmadık biz. Aday yapmayınca ne oldu. Mustafa Ancın’la AK Parti adayı olarak seçime girdik. Özlem Çerçioğlu o zaman CHP’nin adayı, o zaman daha büyükşehir yok 2009’da oluyor bu işler. Zaten 2009 bizim partimiz için kırılma noktası oldu. Seçime girdik, biz 25 bin oy aldık. Özlem hanım 25 bin 600 oy alarak seçimi kazandı. Halk karar verdi ve belediye başkanı oldu. Peki bizim aday göstermediğimiz adam ne yaptı ?  Gitti milletvekili dahi olmayan Demokrat Parti’den aday oldu 19 bin oy aldı. Biz adayımızla devam etseydik, 40 bin oyla belediye başkanlığını kazanacaktık, Özlem hanım kaybedecekti. Bugün böyle bir garabet olmayacaktı. 

fa9f7359-f331-4655-8176-5fd75a9e7b9c.jpg

“Bu hain örgüt bizim adaylarımızı belirleyecek kadar…”

Bu bizim parti olarak yaptığımız bir hatadır. Halkımızın hiçbir taksiratı yok. Kendi elimizle vatandaşımıza onların beklentisi dışında bir aday koyduk. Şimdi o gösterdiğimiz aday bir yıldır FETÖ’den içeride yatıyor. Hain örgüt bu kadar içimize sızmış bizim. Buradaki adayımızı zaten söylemeye gerek yok zaten biliyorsunuz. Bu hain örgüt bizim adaylarımızı belirleyecek kadar bize nüfus etmiş. Bu çete, bu örgüt devleti yönetmeye kalkmış. Devletin içinde ikinci bir devlet olmuş. 



Devlet Bahçeli’yi övdü, milletvekili arkadaşlarını eleştirdi

“Ben o zaman milletvekiliyken Devlet Bahçeli bir gün konuşma yapıyor. “Devletin içinde ikinci bir devlet olmaz” diyor adam. Bizim milletvekillerimiz sıralara vuruyorlar, ne diyor bu diye protesto ediyorlar. Bende dedim ki arkadaşlar bir dinleyelim bu adam bir şey söylemek istiyor. “Bu cemaatin faaliyetleri bir yıl durdurulmalı, bunlar devleti yönetmeye çalışıyorlar” diyor Devlet Bahçeli. Tabi bizimkiler o zaman gürültüyle, patırtıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşması kapandı gitti. Demek ki bir şeyleri tespit etmiş. Bizim parti uyandı aklı başına geldi ama iyi ki son anda geldi. İyi ki genel başkanımız olayı fark etti, müdahil oldu ve ondan sonra sıkıntılı günler o dar günler sona erdi. Hal devam ediyor ama o ilk günkü sıkıntısına, alevlenmesi bastırıldı. Şuanda parti kademlerimizde, parti teşkilatlarımızda bu örgütten arındırılmış bir yapı ortaya çıktı. “

Şuanda parti kademelerinde FETÖ'den arındırılmış bir yapının olduğuna dikkati çeken Ertürk, 2019 seçimlerden zaferle çıkacaklarını sözlerine ekledi.

6c5ef05c-c5e9-4706-af44-307f3f69a2b7.jpg

Öğretmen Evindeki programa katılım oldukça yoğun olurken, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, Ertürk’e çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.