Ak Parti’li Ertürk: “Milletimiz Anayasa’yı Değiştirecek Güce Ulaşmamızı Sağlayacaktır”

Ak Parti’li Ertürk: “Milletimiz Anayasa’yı Değiştirecek Güce Ulaşmamızı Sağlayacaktır”

Kağıthane Belediyesi tarafından öğrencilerin beceri alanlarını desteklemek amacıyla yaptırılan Kağıthane Beceri ve Yaşam Merkezi açıldı. Çocukların geliştirdiği robotları ilgiyle inceleyen AK Parti Mi...

Kağıthane Belediyesi tarafından öğrencilerin beceri alanlarını desteklemek amacıyla yaptırılan Kağıthane Beceri ve Yaşam Merkezi açıldı. Çocukların geliştirdiği robotları ilgiyle inceleyen AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Haldun Ertürk, “Milletimiz Anayasa’yı değiştirecek bir güce ulaşmamızı sağlayacaktır” dedi.

Kağıthane Belediyesi tarafından öğrencilerin beceri alanlarını geliştirmek amacıyla yaptırılan Beceri ve Yaşam Merkezi Kağıthane Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde törenle hizmete açıldı. Açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Haldun Ertürk, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Muharrem Baltacı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Beceri ve Yaşam Merkezi faaliyete geçti. Törene katılanlar açılışın ardından, sınıfları tek tek gezdi. Burada bulunan özellikle robot atölyesi konukların dikkatini çekti.

“ÇOCUKLARIN KABİLİYETİNİ GELİŞTİRECEK ATÖLYELER KURDUK”

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaşam beceri merkezinin dokuz sınıftan oluştuğunu belirterek, “Yaşam -beceri merkezi robot atölyesi, akıl oyunları atölyesi, marangozluk atölyesi, mutfak atölyesi gibi 9 ayrı sınıftan oluşuyor. Binlerce çocuğumuz eğitim alacak. Biz de çocuklarımızın kabiliyetlerini geliştirecekleri atölyeler oluşturduk. Önümüzdeki zaman dilimlerinde geleceğin dâhileri inşallah buradan çıkacak. Birçok çocuğumuz kendi becerilerini geliştirmek, çalışma yapmak istiyordu. Örneğin Robot atölyesinde çalışmak istiyordu. İlgileri vardı ama çalışma ortamları yoktu. İşte bu merkezle çalışma ortamlarını oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

“MERKEZ, ÇOCUKLARIN ZİHNİNİ GELİŞTİRECEK”

Sınıfları gezerek bilgi alan AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2’nci Bölge Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk ise, “Bu merkez çocuklarımızı sokaktan kurtaracak. İkincisi zihinlerini geliştirecek, bir tesis. Ezbercilikten kurtaracak bir tesis. Kağıthane’ye hayırlı olsun” dedi.

12 senede Türkiye’de çok şey değiştiğini söyleyen AK Parti Milletvekili ve AK Parti 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Haldun Ertürk, “AK Parti’yle zihniyetler değişti. Önceden Türkiye taklitçi bir ülkeydi. Eğitimde ezbere dayanan bir eğitim sistemi vardı. Şimdi zekayı geliştiren yetenekleri geliştiren bir eğitim sistemi var. İlkokuldan başlayarak bu sistem geliyor. Çocuklar hem özgür düşünceye sahip oluyor, hem de yeteneklerini, zihnini, zekasını geliştiriyor. Ülkemizin geleceği için ben çok umutluyum. Çocuklar buradaki yeteneklerinin gelecekte çok daha arttıracak. Ülkemizin çok daha ileri seviyelere götüreceklerdir” dedi.

“AK PARTİ ÜLKEYİ BAŞTAN BAŞA DEĞİŞTİRDİ”

Seçime az bir süre kaldığını söyleyen Ertürk, “13 yılda AK Parti ülkeyi baştan başa değiştirdi. Zihinsel ve yapısal olarak da değiştirdi. Milletimizin bunu takdir edip, yine AK Parti’yi tek başına iktidar yapacağını inanıyorum. Çok büyük ihtimalle anayasayı değiştirecek bir güce ulaşmamızı sağlayacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Robot atölyesinde öğrencilerle bir araya gelen AK Parti 2’nci Bölge Milletvekili Adayı Muharrem Baltacı ise, çocukların geleceği için çok önemli bir merkezin açıldığını söyleyerek, “Burası çocuklarımızın gelecekte nasıl bir meslek sahip olacakları, hayallerini kurabilmeleri adına kendini pişirebilecekleri bir yaşam beceri merkez. Bugün burada çocuklarımız araba nasıl yapılır onu öğreniyor. Bize çocukken araba nasıl sürülür onu öğrettiler, aradaki fark bu. AK Parti hükümetimizin millete sunacağı hayat budur. Yaşam nasıl kazanılır. Burada öğrencileri bir uzay mühendisi, bir elektronik mühendisi olarak yetiştirmenin temeli atılıyor. Bugün başbakanımız yerli uçak tanıtımımızı ve anlaşmamızı projesiyle birlikte imza altına aldı. Artık yerli uçak üretebilmenin gururunu yaşayacağız. Allah nasip ederse artık yerli uçaklarımızla uçacağız. Ama maalesef birileri bundan rahatsız oluyor. Çocuklarımızın bu oyuncaklarla oynamasından rahatsız oluyorlar. Becerileriyle kendilerini geliştirmelerinden rahatsız oluyorlar. Ama herkes şunu bilsin ki onlar engeller ama AK Parti yapar” diye konuştu.

Öte yandan, açılışı gerçekleşen Kağıthane Yaşam ve Beceri Merkezi 9 sınıftan oluşuyor. Bu sınıflarda akıl oyunları ve düşünme stratejileri, görsel sanatlar, eğitici drama, robot tasarım ve programlama, mutfak, ahşam maket ve yapımı, masal diyarı, İlk Yardım ve Kur’an-ı Kerim dersleri veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.