Ak Partili İbrahim Turhan: “Yeni Anayasa Hayati Önem Taşıyor”

Ak Partili İbrahim Turhan: “Yeni Anayasa Hayati Önem Taşıyor”

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, partisinin Bayraklı’da düzenlediği kahvaltıda İzmirlilerle bir araya geldi. Turhan, “Yeni Türkiye kavramı, yeni anayasa, Türkiye için hayati önem taşı...

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı İbrahim Turhan, partisinin Bayraklı’da düzenlediği kahvaltıda İzmirlilerle bir araya geldi. Turhan, “Yeni Türkiye kavramı, yeni anayasa, Türkiye için hayati önem taşıyan kavramlardır” dedi.

Merkez Bankası ve Borsa İstanbul’da yürüttüğü görevlerle dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, partisinin Bayraklı’da düzenlediği kahvaltı etkinliğine katıldı. Hükümetin 2023 hedeflerini anlatan Turhan, 7 Haziran seçimlerinin toplumun her kesimi tarafından öneminin kavranmasını gerektiğini ve vatandaşların koalisyon söylentilerini dikkate almaması gerektiğini söyledi. AK Parti iktidarı öncesi Türkiye’nin siyasi ve ekonomik özetini yapan Turhan, “Neresinden bakarsak bakalım ülke bitmiş bir durumdaydı. Hiçbir kurum sağlıklı çalışmıyordu. Devletin herhangi bir kurumu elindeki fazla parayı yüzde 80 faizle yatırırken, başka bir kurumu ise bankadan yüzde 130 faiz ile kredi çekmek zorunda kalıyordu. Aradaki fark rantiyenin cebine giriyor, bu fark da milletin cebinden çıkıyordu. Yüksek faizler ile rantiyeciler ceplerini dolduruyordu. Rantiyecilerin bağlantılarını kestik, hortumları kopardık ama bu seferde 28 Şubat süreci başladı” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ CEVABI SANDIKTA VERECEK”

Merkez Bankası ve Borsa İstanbul görevlerinin sonrası başka bir hizmet imkanı doğduğunun altını çizen Turhan, milletle beraber olmak milletle kucaklaşma vaktinin geldiğini dile getirdi. Turhan, bu millete sevdalı olduklarını belirterek "Bu millet, vatan sevdası öyle bir şeydir ki, millete sevdalı kişinin gözü başka bir şey görmez. Biz bu hizmeti ibadet şuuru ile yapıyoruz. Tüm bunların yanında karşımızda Türkiye’yi mahkum etmek isteyen bir zihniyet var, bizim mücadelemiz bunlarla. 7 Haziran seçimlerinde sandık ipini göğüsleyecek olan parti, AK Parti olacaktır. Milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir” ifadelerini kullandı.

“YENİ ANAYASA HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

İzmirlilerle yaptığı kahvaltının ardından ASKON’un (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) düzenlediği Patronlar Konuşuyor söyleşisine katılan Turhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Üreten Türkiye, geleceğimiz için çok önemli ve bunun içinde hepimizin el birliği içerisinde gayret etmemiz gerekiyor. Yeni Türkiye kavramı, yeni anayasa, Türkiye için hayati önem taşıyan kavramlardır. Çünkü, biz her türlü vesayeti bir daha yaşamamak üzere olduğu yerden kaldırmadığımız müddetçe orta gelir tuzağından kurtulmamız mümkün olmayacaktır. Bu bağlamda yeni anayasamız ile yeni Türkiye’yi hep beraber oluşturacağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.