AK Partili Öz, TBMM'de rest çekti

AK Partili Öz, TBMM'de rest çekti

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, "Grup önerisinin amacının Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin başarısızlığını gizlemek olduğunu düşünüyorum." dedi.

HAVADİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi jeotermalin araştırmasına yönelik verdiği önerge hakkında  AK Parti Grubu adına TBMM Meclis Kurulunda konuşan Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz,  önergenin CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin başarısızlığı gizlemek için gündeme getirildiğini belirtti. Aydın'ın marka şehir olduğu ifade eden Öz, hastalık oranlarınında Türkiye ortalamasının altında olduğunu kaydetti. 



AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz'ün meclis konuşması şu şekilde, "Aydın ilimizin her seferinde, CHP'li milletvekilleri tarafından malesef olumsuz şekilde jeotermal üzerinden gündeme getirilmiş olmasından Aydın Milletvekili olarak rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. Benzer şekilde verilen her grup önerisinden sonra burada CHP Aydın Büyükşehir Belediyesinin başarısızlığı gündeme geliyor ve bizde karşılıklı olarak Büyükşehir Belediyesinin başarısızlığını konuşuyoruz. Bir kere Aydın ilinin marka değerini olumsuz etkileyen bu tür tartışmalardan rahatsız olduğumu ifade ediyorum. 

"Aydın, uzun yaşamı ön plana çıkmış bir ildir"

Aydın'ın tarımıyla, inciriyle, jeotermal santralleriyle, güneş enerjisi üretimiyle, rüzgar enerjisi üretimiyle, toprağının üstünde 42 çeşit sebzesinin yetiştirilmesiyle, süt üretiminde, büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden olduğunu ve Aydın'ın marka değerinin olduğunu buradan ifade ediyorum .Aydın, uzun yaşamı ön plana çıkmış bir ildir. Hepiniz biliyorsunuz ki 80 milyon insanımızın birçoğunun  aileleri emekliliklerinin Aydın'da yaşamak isterler. 

"Hastalıklarda Türkiye ortalamasının altında"

Aydın nüfusunun emeklilerinde yoğun yaşaması hasabiyle hastalıkların görülmesinde artış olması normaldir. Ancak biz bu araştırma önergesinden önce buraya gelirken verileri aldığımda, kanser dahil olmak üzere bütün hastalıklarda Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunun gerekçesininde Aydın'da zeytinyağının incirin her türlü sebze meyvenin taze ve ve bol olduğu beslenme alışkanlığının sebzeye dayalı bir alışkanlık olduğunu buradan ifade ediyorum. 

"Büyükşehir Belediyesinin başarısızlığı..."

Grup önerisinin amacının jeotermali araştırmaktan çok siyasi bir kriz çıkarmak veya siyasi bir söylem oluşturmak amacı taşıdığını görüyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin başarısızlığını gizlemek olduğunu düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum