AK Parti’li Özmen: Aydın’da yüzde 40’ın üzerinde bir oy alacağız

AK Parti’li Özmen: Aydın’da yüzde 40’ın üzerinde bir oy alacağız

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçim çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, parti yönetimi ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özmen, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Seçim sürecinin son 10 günlük sürecine girdiklerini belirten Özmen, resmi seçim çalışmalarını 7 Nisan’dan itibaren başlatacaklarını ifade etti. Genel merkez tarafından aday tespit çalışmalarının son noktasına gelindiğini kaydeden Özmen, adaylar belli olduktan sonra seçime kadar AK Parti olarak Aydın’da saha çalışmalarını yapacaklarını dile getirdi. AK Parti’yi Aydın’da birinci parti yapmak için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını ifade eden Özmen, temayül sonuçları hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını öne sürdü.

“2011SEÇİMLERİNDE AYDIN’DA BİR YOL KAZASI OLDU”

Aydın’da seçim çalışmaları kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Özmen, “Aydın’da biz zaten birinci partiyiz. Sadece 2011seçimlerinde Aydın’da bir yol kazası oldu. CHP ile AK Parti arasında çok ciddi bir oy farkı olmamakla birlikte arada 15-16 bin bir oy farkı var. 2011 seçimlerinde CHP’de genel başkan değişikliği olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu göreve gelmişti. Bununla birlikte CHP’de bir heyecan oluşmuştu. Hatta Aydın’da o zaman CHP’de 37-38 aday adayı vardı. Bu heyecan düşmüş olmalı ki bugün CHP’de aday adayı sayısı 18’e kadar düşmüştür. CHP’nin de yarın Aydın’da bir ön seçimi var. Neticede herkes aydın’a hizmet edecek ve ön seçimden de Aydın’a hizmet edecek arkadaşlar çıkar” dedi.

“YÜZDE 40’IN ÜZERİNDE BİR OY ALACAĞIZ”

Aydın’da hedeflerinin birinci parti olmak olduğunu vurgulayan Özmen, “Aydın’da yüzde 40’ın üzerinde bir oy alacağız. Çünkü süreç bunu doğruluyor. 2002’de Aydın’da yüzde 19’la başladığımız süreç 2007 seçimlerinde yüzde 29, 2011 seçimlerinde yüzde 36’ya geldi. Aydın’da AK Parti oyunu istikrarlı bir şekilde arttırmıştır. Bu artan grafiğimizi de 2015 seçimlerinde de sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

“GEÇEN AY SU ÜCRETLERİ KONUSUNDA FACİA YAŞANDI”

Aydın’da su fiyatlarında yaşanan olumsuz gelişmeler ile ilgili olarak da birtakım açıklamalarda da bulunan Özmen, “Aydın’da geçen ay su ücretleri konusunda facia yaşandı. Su ücretlerindeki aşırı artışla birlikte tepkiler artınca ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi apar topar toplanarak su ücretlerini düşürme konusunda karar aldı. Hem seçmenin tepkisi hem de milletvekilimiz Mehmet Erdem’in bunu gündeme getirmesi doğru bir karar olmuş oldu. ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi su ücretleri düşürdü fakat bunun sebebini de kamuoyuna yanlış bir şekilde lanse etmeye çalıştı. AK Parti’nin çıkardığı kanunlara göre su ücretlerini yükseltmek zorunda kaldık gibi bir takım söylemler geliştirdiler. Yakışıksız bir şekilde de broşürler dağıtarak karalama kampanyası başlattılar. AK Parti’nin çıkardığı bu kanun şu şekildedir. ‘Belediyeler atık su ücretlerini kendi meclislerinde belirler. Bunu bir belediye meclisi 5 kuruş belirleyeceği gibi 75 kuruş olarak da belirleyebilir. Bu tamamen yönetim anlayışına bağlı olarak su ücretlerini insanlara hizmet noktasında görüp görmediğiniz mi yoksa kar amacıyla gördüğünüze mi bağlı. Maalesef ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi bunu kamu hizmetinden ziyade bütçeyi doldurmak için özellikle seçim döneminde harcanmak üzere para topladığı şeklinde algıladık. Su faturaları ile ilgili olarak bize çok tepkiler geldi. Biz bütün arkadaşları ASKİ’ye yönlendirdik. Giden arkadaşların hepsinin faturaları indirilerek geri gönderildi” ifadelerini kullandı.

“CEVAP BİLE VERMEYİ GEREK DUYMUYORUZ”

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi’nin AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem hakkında su tartışmaları nedeniyle kullandığı ağır ifadeleri tasvip etmediğini dikkat çeken Özmen, “Ana Muhalefet Parti’nin il başkanı tarafından yapılan açıklamayı doğru bulmuyorum. Siyasi etikten uzak alelade bir vatandaşın bile söylerken 10 kere düşüneceği cümleler sarfettiğini gördük. Cevap bile vermeyi gerek duymuyoruz. Çünkü seçim öncesinde bu tür şeyler olabilir. Seçime böyle gergin bir ortama girmemek adına tartışmanın üzerine benzin dökmemek için bu olayı AK Parti olarak bu şekilde sonlandırmak istiyoruz. Bizim siyasi etiğe aykırı olan açıklamalara cevabımız olmaz. İnşallah bir daha bu tür açıklamalar tekrarlanmaz. Vekilimizin de hukuki yönden işlemleri de başlatacağını düşünüyoruz. Çünkü açıklamanın içinde çok ağır ifadeler var” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ KENDİ İÇİNDE BİR DAĞILMA YAŞAMAZ”

7 Nisan tarihinde AK Parti içinde herhangi bir küslüğün olmayacağını ve herkesin seçim sonuna kadar elinden gelen çalışmayı yapacağını belirten Özmen, “7 Nisan tarihinde belirlenecek 7 aday ile kalan 48 adayda herhangi bir küskünlük olacağını düşünmüyorum. Bunun nedeni de 30 Mart yerel seçimlerinden önce yaşanan Gezi Parkı Olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi gibi olaylar AK Parti’yi sadece bir siyasi hareket olmaktan çıkararak bir dava partisi olma özelliğini ortaya çıkardı. Bütün aday adaylarımız arasında bir kenetlenme ve partinin arkasında durma gibi bir refleks var. Bu bakımdan birçok aday adayımızın ortaya çıkma sebebinin ‘biz partimizin arkasındayız. Bize listelerde yer verilse de verilmese de biz bu dava için hizmet etmek için buradayız’ olduğunu biliyoruz. Partimizi güçlendirmek için aday adayı olan arkadaşlarımızın da olduğunu biliyoruz. Muhalefet şunu beklemesin. AK Parti kendi içinde bir dağılma yaşamaz ve yaşansa da bir iktidar parti daha çıkararak bu muhalefete gün doğmaz. Boşuna beklemesinler” dedi.

“AK PARTİ BİR HAREKET HALİNE GELDİ”

Ak Partili seçmenin listede kim olursa olsun ayrım gözetmeden çalışacağını işaret eden Özmen, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün Türkiye’de önemli derecede sorunlar yaşanırken yelpazenin en solundan en sağına kadar hepsi AK Parti’nin karşısında birleşip dimdik ayakta durmaya çalışıyor. AK Parti camiasındaki arkadaşların aday ayrımı gözeterek seçim çalışması yapması durumunda o arkadaşları ben AK Partili olarak kabul etmiyorum. Bu tasvip edeceğimiz bir davranış değildir. Seçim çalışmalarını yapacak olan ana kademede küsme gibi bir durum söz konusu olmaz. Çünkü AK Parti artık bir hareket haline gelmiştir”

“AYDIN ASLA SOL DEĞİLDİR”

Genel seçimler öncesinde Aydınlı seçmene bir takım mesajlar veren Özmen, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Türkiye’nin değişik yerlerinde karşılaştığımız insanlar bize Adnan Menderes’in memleketinde belediyeyi nasıl sol partiye teslim ettiniz diyorlar. 2015 genel seçimlerinde Aydın’ın layık olduğu tabloyu çıkaralım. Aydın’ı bu yol kazasından kurtaralım. Aydın asla sol değildir. Solun oylarını topladığınız zaman belli bir noktada kalıyor. Aydın’da sağ oylar her zaman solun üstündedir. Sağın kendi içindeki çekişmeler ve iç dinamiklerden dolayı geçen seçimleri kaybettik. 2015 seçimlerinde bunu telafi edeceğiz”

AK Parti’li Özmen: Aydın’da yüzde 40’ın üzerinde bir oy alacağız

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.