AK Partili Sayar; "Perşembe pazarı iptal edilmeli..."

AK Partili Sayar; "Perşembe pazarı iptal edilmeli..."

Nazilli’de geçen hafta koronavirüs tedbirleri kapsamında açılmaması kararı alınan en büyük semt pazarı olan Perşembe Pazarı, gönderilen genelgeyle bu hafta yeni kurallarla açılacak.

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçenin en büyük semt pazarı olan Perşembe pazarının alınan yeni önlemler ve kurallarla tekrar açılacağını duyurmuştu.Başkan Özcan’dan gelen açıklamanın ardından Perşembe pazarının  tekrar açılması tartışma konusu oldu.

Nazilli Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Cumhur İttifakı sözcüsü Bülent Sayar, ne kadar önlem alınsada pazarın büyük tehlike yaratabileceğine dikkat çekti.İlçede kurulan semt pazarının, koronavirüs tedbirleri kapsamında şartlara uyum sağlamadığını belirten Sayar, "Perşembe pazarımızın genelgeye ek gelen tedbirlere bu şartlarda uyması mümkün değil. Dağınık ve sokak arasında kurulan bir pazar. Şartlar göz önünde bulundurularak Perşembe pazarının iptal edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

BU İŞİN ŞAKASI YOK
Pazar geçtiğimiz hafta iptal edildiğinde,alınan kararı desteklediğini belirten Sayar, Geçen hafta belediyemizin almış olduğu kararı destekledik. Vakalar artarken ve tedbirler ağırlaştırılırken bu pazarın tekrar açılmasının uygun olmadığını düşünüyorum. Geçen hafta Cumartesi pazarına gittim, kurallara uyulduğunu görmedim. Perşembe pazarında bunu nasıl uygulanabilecek. Köylerden vatandaşımız gelecek, Acarlar'dan gelecekler, otobüsle seyahat yok özel araçlara yasak yok. Bu işin şakası yok. Vatandaşlarda tedbirleri elden bırakmamalı” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE AÇISINDAN DENETİMİ ÇOK ZOR
Perşembe  pazarının büyük olduğunun ve kontrolünde zorlanacaklarının altını çizen Bülent Sayar, “İçişleri Bakanlığı son gönderdiği pazaryeri genelgesine sabah ek bir genelge gönderdi. Daha kontrollü, giriş çıkışının kontrollü ve demir bariyerlerle kapalı olacağı belirtildi. Pazaryerinde pazarcı sayısının iki katı kadar müşteri olabilir. Ama Perşembe pazarımızın bu şartlara uyması mümkün değil. Dağınık ve sokak arasında kurulan bir pazar. Bu şartlar göz önünde bulundurularak Perşembe pazarının iptal edilmesi gerekir. Nazilli’deki kontrolü uygun olan Pazaryerleri İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi göz önünde bulundurularak pazarların düzenlenmesi lazım. Haftanın her günü pazar yapılarak hem vatandaşımız mağdur olmaz hem de pazarcımız. Bu süreçte devletimiz böyle tedbirler alırken, yerel idarelerinde buna dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşın sağlığı daha önemli. Vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçları da giderilmesi gerekir ama, bu sürecinde kontrollü yapılması şart. Geçen hafta belediyemizin almış olduğu kararı destekledik. Vakalar artarken ve tedbirler ağırlaştırılırken bu pazarın tekrar açılmasının uygun olmadığını düşünüyorum.”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.