Akçanal: Mahkemede hakkımı arayacağım

Akçanal: Mahkemede hakkımı arayacağım

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı görevine son verilen Betül Akçanal, Bölge İdare Mahkemesine başvurarak görevinin iade edilmesini talep edeceğini söyledi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı görevinden parti genel merkezince alınmasının ve bu görevin Cemal Sarı’ya devredilmesinin usulsüz olduğunu vurgulayan Betül Akçanal, bu nedenle il binasında düzenlenen devir teslim törenine katılmadığını ifade etti.

“DÜZGÜN BİR ATAMA YAZISI BİLE YOK ELLERİNDE”

Görevden alındığına dair kendisine bir kararın ulaşmadığını söyleyen Akçanal, “Cuma akşamı saat 23.00’da İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan telefonla arayıp, ‘Yarın il binasına gidip görevi Cemal Sarı’ya teslim ediyorsun’ dedi. Başka da bir şey söylemeden telefonu kapattı. Hiçbir gerekçe sunmadan bu şekilde görevden alındığım ve bunun da usulsüz olduğunu düşündüğüm için görevi teslim etmek için törene gitmedim. Daha sonra da yayınlanan Cemal Sarı belgelerinden ayın 8’inde devir yapıldığı halde atama yazısının ayın 10’u olduğunu gördüm. İşin ilginç tarafı verilen adres benim muayenehanemin adresi. Düzgün bir atama yazısı bile yok ellerinde. Bu usulsüz ve onursuzluk nedeniyle Bölge İdare Mahkemesine müracaat ederek görevimin geri iadesini isteyeceğim” diye konuştu.

“BU GÖREV DEĞİŞİMİ KORAY AYDIN’IN TASARRUFUDUR”

İYİ Parti’nin kuruluşundan buyana Aydın’da özverili bir çalışma sergilediklerini ve bunun karşılığını da 24 Haziran seçim sonuçları ile aldıklarını dile getiren Akçanal, “Ben seçimler öncesi İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Bundan 3 ay önce de İl Başkanlığı görevi bana tevdi edildi. Ben siyaset hayatıma İYİ Parti’de başladım. Yönetimde MHP’den partimize katılmış 4 isim varken bu görevin bana verilmesi, bende ‘İYİ Parti gerçekten her kesimin partisi’ algısı oluşturmuştu. Görev sürem boyunca usulsüz yaptığım hiçbir şey yok. Ben tüm il ve ilçe yönetimi atamalarımı Koray Aydın’ın imzasıyla yaptım. Yönetimin onayıyla geçti. O yüzden yasal hakkımı kullanacağım. Arkasındaki nedeni açıklamadılar. Mahkemeye başvurup göreve iademi talep edeceğim. Bu görev değişimi Koray Aydın’ın tasarrufudur. Bu işin içinde Koray Aydın’ın olduğunu düşünüyorum. Yasal süreç bittikten sonra partiden istifa edip etmeyeceğime karar vereceğim” dedi.

“İYİ PARTİ’YE BÜYÜK ZARAR VERECEKTİR”

31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala bu yaşananların Aydın’da İYİ Parti'ye büyük zarar vereceğini vurgulayan Betül Akçanal, “Ben işimden ve ailemden ödün vererek 17 ilçe başkanımız ile yönetimlerimizi oluşturduk. Hatta, Aydın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için çok önemli bir ismi hazırlamıştım. Parti genel merkezlerimizin ittifak sonuçlarını bekliyordum. Yerel seçimlere 110 gün kala bu yaşananlar İYİ Parti’ye büyük zarar verecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.