Akçaovalılar yüksek su fiyatlarına tepkili

Akçaovalılar yüksek su fiyatlarına tepkili

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte su fiyatlarında yükselen artış Akçaova halkında huzursuzluğa neden olurken, vatandaşlar dertlerini dinlemeye gelen ASKİ yetkililerine tepki gösterdi.

Yaklaşık bir buçuk yıldır su saatlerinin bakılmadığı Akçaova Mahalle halkının rahatsızlıklarını bildirdikleri Çine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş'ın davetiyle Akçaova'ya gelen ASKİ yetkilileri halkın tepkisiyle karşılaştı. Bir ay öncesine kadar bakılmayan aylara ait su borçlarına eski su tarifesi uygulanarak fiyat oluşturulup ödemede taksitlendirmeye gidilirken, son bir ayda yeni tarifeye göre ücretlendirilen su faturalarındaki yüksek rakamlar vatandaşları huzursuz etti. ASKİ yetkililerine dertlerini aktaran vatandaşlar, son bir aylık yeni tarife uygulanarak ücretlendirilen su faturasının, eski su tarifesinden uygulanarak fiyatlanan toplam yaklaşık bir buçuk yıllık su faturasının neredeyse yarısına eş değer bir rakam olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Gergin ve huzursuz oldukları gözlemlenen halkın dertlerini dinlemeye gelen ASKİ yetkilileri, su fiyatlarındaki bu muazzam artışın kanunlar çerçevesinde yapıldığını aktarıldı. Su fiyatlarının düşürülmesi konusunda ‘Ne yapmalıyız?´ diye soran vatandaşlara "Biz şuanda sizlerin dertlerini dinlemeye geldik" diyerek yanıt veren yetkililer, kendilerine iletilen bu şikayeti Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu’na ileteceklerini söyledi.

MUĞLA’YI ÖRNEK GÖSTERDİLER

“Bizler dar gelirli insanlarız, bu su faturalarının altından kalkamayız’ diyen vatandaşlar kullanılan en düşük su tonajının 15 tondan 50 tona yükseltilmesini talep ederken, Muğla’nın da Aydın’la birlikte Büyükşehir olduğunu ancak Muğla’da ki su fiyatlarının Aydın’a göre daha düşük olduğunu dile getirdi.

HAYVANCILIK TARİFESİNİ DE ÖVDÜLER

Ev abonelerindeki su tonajının 15 ton oluşunun az olmasını eleştiren vatandaşlar, hayvancılık su tarifesinin ise iyi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.