Akdağmadeni İlçesinde Geleneksek El Sanatları Sergisi Açıldı

Akdağmadeni İlçesinde Geleneksek El Sanatları Sergisi Açıldı

Akdağmadeni Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Yemekler sergisi açıldı.Açılış Törenine İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe Mi...

Akdağmadeni Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Yemekler sergisi açıldı.

Açılış Törenine İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Suphi Daştan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen,İl Genel Meclis Üyeleri Adem Darımla, Ali Güran, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Okul Müdürleri ve Kursiyerler katıldı.

Törende Konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2014-2015 Öğretim yılında toplam 75 adet genel ve mesleki kurs açtıklarını belirterek, “Bu sayede 980 kursiyerimiz belge almıştır. Bu bizim ilk sergimiz olup bunu her yıl geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bu sayede İlçemizin Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Yemeklerini tanıtma imkanı bulacağız. Sergimiz 14 Mayısa kadar açık kalacaktır” dedi.

Kaymakamı Ahmet Yıldız, artık Akdağmadeni İlçesinin de dışarıdan gelen misafirlerine ilçeyi temsil eden hediyelik eşyasının olduğunu belirterek, “Bu daha da artacak. Bu açılan kurslar sayesinde ilçe halkı bilgi ve becerilerini ürünlere yansıtıyor buda bizi memnun ediyor. Osmanlı biyografi sanatı İlçemizde artık uygulanıyor ve güzel çalışmalar yapılıyor. İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz Sorgun Tarım Fuarında İlçemizi çok iyi temsil ettiler katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.