Akhisar Kayhan Ergun Bilim Fuarı Açıldı

Akhisar Kayhan Ergun Bilim Fuarı Açıldı

Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı.Akhisar...

Akhisar Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı.

Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde yapılan açılışa Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Kayhan Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Rıza Bahar, Sivil Toplum Kuruluşu yetkililer, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Okul Müdürü Rıza Bahar, “Öğrencilerimizin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, ortam oluşturmayı amaçlamaktayız. En temel amacımız ise; gerçek hayattaki soru ve sorunlara yönelik çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin, öğrenciler tarafından uygulayarak-yaparak-yaşayarak öğrenilmesini sağlamaktır. Bilim fuarı ile birlikte her seviyedeki öğrencinin proje yapabileceğini göstermiş bulunmaktayız. Her fikir değerlidir, ilkesi ile hazırladığımız, 500 robotun yarıştığı 9. Uluslararası Robot Yarışmasında ilk 50’ye girerek büyük başarı elde eden Mini Suma ve Çizgi izleyen Robotumuz başta olmak üzere toplamda 25 projemizin emekçilerini alkışlıyorum” dedi.

Bilim fuarında Mini Suma, deprem evi, kuluçka makinesi, Akıllı cihaz kontrol devresi, Akıllı Sera, Bombacı, Ultrasonik tarayıcı, Bluetooth Hareketli Araç, Robotik El, Rfid Kart ile kapı kontrol uygulaması ve personel takip uygulaması, Araç Kontrol Sistemi Teknolojileri, Raspberry Pi 2, Renk değiştiren ayna, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, Çok fonksiyonlu damlama hortumu toplama makinesi, Çağa makinesi, Metal teknolojisi alanı, ayaklı mangal, konserve kapama makinesi, yol takipçisi, elektro çalgı, güne bakan, led kup, akıl ev ve gizli anahtar isimli projeler yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.