Akıllı telefon tutkusu

Akıllı telefon tutkusu

Startups.watch kurucusu Serkan Ünsal, "Üniversite öğrencileri her gün zamanlarının 229 dakikasını cep telefonu kullanarak geçiriyor" dedi.

Startups.watch kurucusu Serkan Ünsal, Boğaziçi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Üniversitesinden öğrencilerle yaptığı araştırmaya göre, gençlerin her gün zamanlarının 229 dakikasını cep telefonu kullanarak geçirdiğini ifade etti.

Bu gençlerin 24 saatlerinin 136 dakikasını başta WhatsApp olmak üzere sırasıyla Facebook, Instagram, Snapchat, Safari, Twitter, Game, Youtube, Spotify gibi akıllı telefon uygulamalarında geçirdiğini dile getiren Ünsal, "Aslında ilk üçe bakıldığında üniversite öğrencileri her gün yaklaşık 80 dakika Facebook uygulamasını kullanıyor" bilgilerini verdi.

Ünsal, 16 milyon kişinin bir günde en az bir kere mobil Facebook uygulamasına girdiğini, 6 milyondan fazla kişinin her gün Instagram hesabına baktığını belirterek, Türkiye'de her saniye 55'ten fazla fotoğrafın Instagram hesabına yüklendiği anlattı.

Ünsal, 2015 yılında Türkiye'de 317 girişim kurulduğu ve bunlardan 31'inin abonelikle web uygulaması alanında, 27'sinin ise mobil oyun alanında olduğunu söyledi.

Geçen yıl kurulan 317 girişimin kurucularının yüzde 26'sının master derecesine sahip olduğunu aktaran Ünsal, kurucuların yüzde 10'unun Boğaziçi Üniversitesi, yüzde 9'unun İTÜ, yüzde 8'inin Bilkent Üniversitesi ve yüzde 7'sinin İstanbul Üniversitesi mezunu olduğunun altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.