Akkol'a DNA incelemesi yapılacak

Akkol'a DNA incelemesi yapılacak

Terör örgütü DHKP/C üyesi İsmail Akkol'un Türkiye'de daha önce yakalanmadığından parmak izi kaydı olmadığı, kesin kimlik tespiti için annesiyle DNA örneklerinin karşılaştırılacağı bildirildi.

 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yunanistan'dan deniz yoluyla Türkiye'ye gelmelerinin ardından sahte kimlik kullanan DHKP/C üyelerini adım adım takibe alan istihbarat birimleri, bu sırada gerçek kimlik bilgilerini tespit etmek için çalışma başlattı.

Akkol'un parmak izi, Yunanistan'daki sahte isimli kaydıyla eşleşti

Atina'da, 2014 yılında Yunan polisinin DHKP/C hücre evine operasyonda Akkol'un "Cengiz Bayır" adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanmasından hareket eden polis, uluslararası iş birliği çerçevesinde Yunanistan'dan bu kişi adına kaydedilen fotoğraf ve parmak izlerinin örneğini istedi.

Zeynel Abidin Gümüş sahte kimliğiyle yakalanan kişinin, Yunanistan'dan gelen "Cengiz Bayır"ın parmak izi ve fotoğraf kayıtlarıyla eşleşmesi üzerine Sabancı suikastinin faillerinden, 20 yıldır firari olarak yurt dışında yaşayan DHKP-C üyesi İsmail Akkol olduğu belirlendi. Bu tespitin ardından Akkol'un da gerçek kimliğini doğruladığı öğrenildi.

DNA İNCELEMESİ YAPILACAK

Türkiye'de daha önce yakalanmadığından parmak izi kaydı bulunmayan, Yunanistan'da mühimmatla yakalandığında taşıdığı sahte kimlik üzerinden parmak izine ulaşılan Akkol'un, kesin kimlik tespiti için annesiyle DNA örneklerinin karşılaştırılacağı bildirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.