Aktakka: Didim, Dünya Markası Olacak

Aktakka: Didim, Dünya Markası Olacak

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Kültür ve Turizm Gelişim Bölgeleri projesi kapsamında devam eden planlı ve sistemli yapılaşma çalışmaları sayesinde Didim’in bir dünya markası haline geleceğini belirtti.

Aydın’ın turizm gelişmişliği ve potansiyeli açısından Türkiye’de ilk 5 içerisinde yer aldığına işaret Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, “Bu seviyenin daha da yükseltilmesi, bölge insanının turizme bakışı ve turizm için yapılacak hamlelerle olacaktır. Aydın’ın turizm geleceği; sektörde çalışanların hizmet içi turizm eğitimi almasına ve bölgede planlanmış ve planlama aşamasında olan Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgelerindeki yatırımların gerçekleştirilmesine bağlıdır” dedi. Son yıllarda Aydın’da turizm alanında özel sektör ve kamu yatırımlarının hız kazandığına işaret eden Nuri Aktakka, “Turizm alanındaki önemli yatırımlarımızdan ve Aydın için çok önemli olan, ilimiz ören yerlerinden elde edilerek depolarda muhafaza edilen eserlerin sergilenmesi amacı ile yapılan ilimiz merkezindeki, bölgesel önem ve özelliğe sahip Aydın Yeni Arkeoloji Müzesi ziyarete açılmıştır. Bunun yanında Bakanlığımızın; Aydın Valiliği’nin ve TÜRSAB’ın büyük ortaklığıyla yapımı devam eden Avrupa’nın en büyük Kongre Merkezlerinden birisi olan Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER) 2013 yılında hizmete girmiştir. Aynı anda 10 bin kişinin etkinlik yapmasına izin veren bu büyük yatırım ilimizde olduğu gibi ülkemizde de kongre turizmini geliştirecektir” diye konuştu.

AYDIN TURİZMİ ÇEŞİTLENİYOR

Aydın’da turizm faaliyetlerinin yıl geneline yayılması için yeni projeler hazırlandığına dikkat çeken AKtakka, “İlimizin turizm çeşitliliğinin arttırılması için 12 proje hazırlanmış olup söz konusu projeler hayata geçirildiğinde yeni çekim noktaları oluşacaktır. Panayır Adası, Sırtlanini Mağarası, Gezi Güzergâhları, Menderes Bisiklet Yolu, Tralleis Doğa ve Kültür Yolu, Aydın Bisiklet Rotaları, Kutsal Yol, Latmos Körfezi Canlanıyor, Kütüphaneyi Seviyorum, Osmanlı Dönemi Kuleleri ve Yayla Turizmi projeleri içinde en dikkat çekeni ‘Latmos Körfezi Canlanıyor’ projesidir. Latmos Körfezi Projesinde Büyük Menderes Nehri’nde yolcu taşımacılığı, Bafa Gölü’nün denizle yeniden bağlantısının sağlanması, Antik Kutsal Deniz Yolunun yeniden canlandırılması, kuş gözlemciliği ve delta turizmi gibi birçok farklı turizm çeşitliliği iç içe geçmiş durumdadır. Dolayısıyla bu proje bu yönüyle ilimiz için büyük önem taşımaktadır. Projenin hayata geçirilmesi ile Didim ya da Mavi Şehirden (Panormos) gezi tekneleri ile turistler Büyük Menderesin denize döküldüğü noktadan içeri girerek Milet Antik kentine kadar bir ulaşım düşünülmektedir” şeklinde konuştu.

“DİDİM, DÜNYA MARKASI OLACAK”

Didim Kültür ve Turizm Gelişim Bölgeleri projesi kapsamında planlı ve sistemli yapılaşma çalışmalarının devam etmekte olduğuna değinen Aktakka, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bölgede yapımı bitmek üzere olan Turizm Yatırım Belgeli tesisler ve yeni tahsise çıkarılmış olan arazilerin yatırıma dönüşmesiyle hem Didim hem de Türkiye turizmi için oldukça büyük kazanımlar olacaktır. Planlanan yatırımların gerçekleşmesi neticesinde Didim ilçemiz dünya destinasyonları arasında bir marka şehir olarak kendisini gösterecektir. İlimiz çok önemli tarih mirasına ve tabiat güzelliğine sahiptir. Aydın Müzesi, Afrodisias Müzesi, Milet Müzesi, Yörük Ali Efe Evi Müzesi, Karacasu Etnografya Müzesi, Çine Kuva-yı Milliye Müzesi, Çine ADÜ Arıcılık Müzesi ve Nazilli Kent Müzesi olmak üzere 8 müze ve 21 önemli ören yerimiz bulunmaktadır. Bunlarla birlikte yayla turizmi ve spor turizminin yaygınlaştırılması için kamp-karavan, trekking güzergahlarının belirlenip turizme sunulması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Bütün bu özellikleri ile Aydın, turizmin her çeşitliliğinin yaşanabildiği bir ildir”

TANITIM FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Aydın’ı yurt içi ve yurt dışında tanıtmaya devam ettiklerini kaydeden Aktakka, sözlerini şöyle tamamladı: “İlimizin bu olağanüstü turizm özelliklerinin tanıtmak amacı ile Aydın Valiliği olarak 2013-2014 fuar sezonunda; Ankara Ege İlleri, İzmir Travel Turkey ve İstanbul EMITT turizm fuarlarına katıldık. Aydın turizm sektör temsilcileri de Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa, Rusya, Ukrayna gibi bir çok ülkede fuarlara katılarak tanıtım çalışmaları yapmışlardır. Aydın’a daha çok turist gelmesi için turizmin çeşitlendirilmesi ve tanıtım çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.