AKTARLAR HASTALIĞA YAKALANMAMANIN SIRRINI ANLATTI

AKTARLAR HASTALIĞA YAKALANMAMANIN SIRRINI ANLATTI

Soğuk havaların etkisini günden güne arttırdığı günlerde, kış hastalıkları da artış gösteriyor. Uzmanlar hastalıklara soğuk havaların değil, virüslerin neden olduğunu söylerken, Nazilli’de aktarlar hastalığa yakalanmamanın sırlarını anlattı.

GÜNAY PABUŞÇU - Soğuk havaların ülkemizi etkisi altına aldığı günlerde, kış hastalıklarıyla mücadele devam ediyor. Uzmanlar grip-nezle gibi hastalıkların kış aylarında daha kolay yayıldığını ve insandan insana bulaştığını söylerken, Nazilli’ de aktarlar hastalığa yakalanmamanın sırlarını anlattı.

BOL BOL SIVI TÜKETİN VE BANYO YAPIN

Kış hastalıklarından korunmak için ilaç kullanmanın yeterli olmadığını söyleyen aktar Selahattin Aksoy sağlıklı beslenme ve düzenli uykunun önemine dikkat çekti. Aksoy konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Vücudumuz sağlam olmadığı sürece hangi baharatı tükettiğimizin bir önemi yok. Sağlıklı beslenme ve düzenli uyku çok önemli. Bol bol sıvı tüketimi yapmalı ve terlemeliyiz. Banyo yapmak da gözenekleri açacak, vücudu rahatlatacaktır. Zencefil, zerdeçal, polen, ada çayı gibi baharatlar hastalığa yakalanmadan önce tüketilmeli. Antioksidan bakımından en zengin olan yeşil çay ve üzüm çekirdeğidir, mutlaka tüketilmeli.” dedi.

HASTALIĞA YAKALANMAMAK MÜMKÜN

Kışın soğuk günlerinde keçiboynuzu pekmezini sabah akşam aç karnına tüketilebileceğini belirten aktar Ahmet Aksu; “Zencefil, zerdaçal, havlıcan, tarçın, okaliptüs, meyankökü, hatmin çiçeği gibi bitkilerden yapılabilecek karışımlar hastalık öncesi rahatlıkla kullanılabilir.” diye konuştu. 

Zencefilin kısa süre içerisinde tazeliğini kaybettiğini söyleyen aktar Yalçın Duru, “Zencefiller yurt dışından getiriliyor. Hava değişimi nedeniyle zencefil tazeliğini kaybediyor. Soğuk hava depolarında muhafaza edilen zencefiller tercihiniz olsun.” dedi.

ba306672-d9e0-443d-a62b-af6d494d1eca.jpeg

1ae01e1f-4218-4852-b09d-836b0642d6b8.jpg

3ac7f92a-11fe-4110-9c25-9181c03a110c.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.